FOTO: “Klačimo s Pückami po poti Palčka Polanskoga”

V Veliki Polani je minuli teden bil ekološko obravan. Teden so uradno zaključili v nedeljo, z rekreativno prireditvijo “Klačimo s Pückami po poti Palčka Polanskoga.”
S kolesarsko vožnjo po Veliki Polani so polanski Pücki tudi uradno zaključili Zeleni teden v občini. Ob tem so izkoristili priložnost in tudi uradno odprli novo kolesarsko sezono. Polanski Pücki in ostali simpatizerji kolesarjenja so se najprej zbrali v bližini domačije Miška Kranjca, kjer se je odvil krajši kulturni program, pri katerem so sodelovali otroci iz tamkajšnje osnovne šole. Za tem je sledilo kolesarjenje po občini s starodobnimi kolesi, iskali so tudi polanskega palčka, ki pa ga je letos iskal župan Damjan Jaklin in ga tudi našel. Za tem so se odpeljali naprej, po “Palčkovi poti” in se pri Sablovi domačiji preizkusili v “lüpanju” kuruze. Končni postanek je sledil pri Copekovem mlinu.

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/113431614612884969612/albumid/6274791223431054497?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]

Foto: Samira Hartmann