FOTO: Katarski prvoligaš za odtenek boljši od lendavske Nafte 1903

Katarski prvoligaš se je na včerajšnjem pripravljalno-prijateljskem obračunu dobro utrudil proti lendavski Nafti 1903. Rezultat srečanja je sicer bil gostom v prid, a je ekipa Nafte 1903, lendavski strateg Fridl je namreč dal priložnost celotni ekipi, prikazala dobro in všečno igro.
V prijateljskem obračunu so igralci drugoligaške lendavske Nafte 1903 gostili katarskega prvoligaša. Katarci so svoje prvenstvo končali na sedmem mestu v dvanajstčlanski katarski ligi, gostje pa se trenutno nahajajo na pripravah v Moravskih Toplicah. Maloštevilni gledalci so v Športnem parku v Lendavi videli izjemno kvaliteten nogomet. Lendavčani so se predstavili v zelo dobri luči in bili  enakovreden nasprotnik gostom. Spomnimo naj, da je strateg gostov iz Katarja bivši trener Mure iz Murske Sobote, Luka Bonačič.

Obe moštvi sta sicer pričeli srečanje zelo napadalno. Gostitelji so si v prvih 45. minutah ustvarili veliko priložnosti za zadetek, vendar so bili napadalci pred vrati gostov nenatančni. Kar dve zgledni priložnosti za zadetek je že na začetku srečanja z udarcem z glavo zapravil visoki Roginić. Isti igralec je v 27. minuti ponovno streljal z glavo, a mimo vrat. Minuto za tem je Vinko poizkušal s strelom, a je žoga zletela visoko preko vrat. V 36. minuti je Roginić ponovno streljal nizko mimo vrat z desne strani, ko je pobegnil obrambi gostov. Le minuto za tem je prav Roginić dosegel lep zadetek po kotu z leve strani z glavo in postavil izid polčasa.

V nadaljevanju so gostje izid v 65. minuti izenačili. Po domiselni akciji iz protinapada je iz petih metrov v polno iz sredine zadel Medany Jaser. Trener domačih je po tem v igro poslal igralce, ki doslej niso imeli eliko priložnosti za igro. Sledile so priložnosti Ploja in Zelka v 69. in 71. minuti, ter Oštreka v 72. minuti. V 79 .minuti je Rudonja sprožil, a je žoga zletela visoko preko vrat. Končni izid rednega dela zanimivega srečanja je v 82. minuti postavil v Mansur Abdulah Rahman z močnim strelom z roba kazenskega prostora.

Ekipi sta za tem odigrali še 30. minut srečanja, v smislu podaljška, na željo gostov. Ti so v nadaljevanju mrežo domačih zatresli še enkrat in postavili končni rezultat srečanja. Podaljšek so odigrali mladi igralci Nafte 1903 oziroma rezervisti, ki so bili kljub prejetemu zadetku vidno boljši nasprotnik.

Nafta 1903 – Al Arab 1:3