FOTO: Judo klub Lendava z odličnimi pogoji, rezultati že vidni

Športna zveza Lendava bo v sodelovanju s športnimi društvi oz. klubi na območju Občine Lendava v tednu evropskega športa, ki se odvija med 23.09.2021 in 30.09.2021 organizira dneve odprtih vrat posameznih društev. Včeraj smo obiskali prostore Judo kluba Lendava, ki ima prostore v zgornjem nadstropju trgovskega centra Tuš Kea in se prepričali, da ima društvo odlične pogoje za vadbo, rezultati pa so že vidni.
“Namen organizacije je predstavitev dela v klubih, ter promocija posameznih društev ter klubov, hkrati pa tudi možnost občanov seznaniti se z delom klubov na posameznih športnih področjih. Na različnih lokacijah delovanja klubov se bodo tako konec meseca septembra predstavljala lendavska športna združenja, torej športniki, trenerji, funkcionarji ter upajmo, da bodo sodelovali tudi starši, otroci oziroma občani občine Lendave, ki se bodo na dan posameznega dogodka vključili v delo kluba, se rekreirali, poskušali v spretnostih posameznega športa, ali si le ogledali treninge ali tekme posameznih športnih navdušencev,” je ob dnevih odprtih vrat zapisal Velimir Horvatič iz Športne zveze Lendava.

Judo klub Lendava ima, kot smo se lahko prepričali ob včerajšnjem obisku, odlične pogoje za vadbo. Društvo trenutno razpolaga s kar 800 kvadratnimi metri prostorov, glavni vadbeni prostor šteje krepko čez 300 kvadratnih metrov, razpolagajo z okrog 80 blazinami, judoiste pa lahko v vsakem trenutku usmerja kar osem trenerjev. Kot nam je ob obisku dejal Robert Gabor, predsednik društva, je bilo za takšne pogoje potrebno vložiti predvsem veliko prostega časa, lastnega dela članov in tudi ne malo finančnih sredstev. Gabor poudarja, da brez sponzorjev ne bi šlo, zato se vsakemu posebej iskreno zahvaljuje.

Judoisti imajo tako poleg blazin za običajno vadbo na voljo fitnes naprave, uteži, vrvi, vrečo za boks, vrv in lestev za plezanje, ter druge pomembne reči za utrjevanje mišic, zelo pomembna pridobitev pa je soba za fizioterapijo.

Rezultati že vidni

Minuli petek je v Beltincih potekal Judo turnir za najmlajše tekmovalce, ki so se ga udeležili tudi judoisti iz Lendave, ki so dosegli so izvrstne rezultate. Inti Grut je v premagovanju ovir na poligonu dosegla najboljši čas med deklicami U-8, prav tako je zmagala v parternih borbah. Prav tako so 1. mesto v premagovanju ovir v poligonu osvojili še Ina Sep ter Maks in Zita Hebar. Med tekmovalci U-10 je v borbah 1. mesto osvojil Nejc Virag, Gaja Škraban in Oto Podgorelec pa sta osvojila odlični 3. mesti.

Minulo soboto pa je v Prevaljah potekalo državno prvenstvo v starostnih kategorijah kadeti/kadetinje U-18 in starejši dečki/deklice U-14. Lendavski judoisti so prikazali odlične borbe in dosegli izjemne rezultate.

  • U-18: Samo Jaklin, -90kg, 3. mesto, Luka Žerdin, -81 kg, 5. mesto in Tiana Berki, -57 kg, 9. mesto.
  • U-14: Judoistki Lana Škraban in Sara Sep sta v kategoriji +63 kg dobesedno pometli s konkurenco in tako je Lana Škraban postala državna prvakinja, Sara Sep pa državna podprvakinja.