FOTO: Javne sanitarije od včeraj naprej tudi uradno odprte

Občina Lendava je v neposredni bližini Gledališke in koncertne dvorane v začetku lanskega decembra pričela s postavitvijo javnih sanitarij. Tehnični prevzem je bil uspešno opravljen, prostore kamor še cesar gre sam, pa je moč uporabljati od včeraj naprej.
V neposredni bližini Gledališke in koncertne dvorane je občina Lendava dala postaviti javne sanitarije v obliki kontejnerja, ki je etstetsko obdelan z lesenimi letvami. Objekt je postavljen tik ob obstoječi kotlovnici Gledališke in koncertne dvorane. Občina Lendava se je tako naposled le pridružila občinam, ki javne sanitarije že imajo. Tehnični prevzem je bil uspešno opravljen sredi januarja, na objektu pa je bilo do dokončnega odprtja potrebno izvesti še manjše korekcije.

Pred vhodom v sanitarije stoji leseni paravan, ki zakriva vhodni vrati. Projektno rešitev je prispevalo podjetje Kubico Domino arhitekti d.o.o. iz Ljubljane, dela pa je izvedlo podjetje E+ PROJEKT iz Radencev. Občina je med drugim pridobila tudi pozitivno kulturno varstveno mnenje Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije, ki takšnemu objektu na tem mestu ni nasprotoval. Sanitarije bodo odprte 7 dni v tednu; v zimskem času, od 1. decembra do 28. februarja, od 7. do 20. ure in v poletnem času, od 1. marca do 30. novembra, od 7. do 22. ure. Uporaba javnih sanitarij je brezplačna. Vrednost investicijskih del je znašala nekaj več kot 25.000,00 evrov.