FOTO: Hujša prometna nesreča na pomurski AC; 4-letnica v življenjski nevarnosti

Danes okrog dvanajste ure, se je na pomurski avtocesti, natančneje na relaciji Dolga vas – Turnišče, pri Banuti, zgodila hujša prometna nesreča osebnega in tovornega vozila. Ena oseba je v bolnišnici huje poškodovana.

Kot so pojasnili na PU Murska Sobota, so policisti po opravljenem ogledu ugotovili, da je voznik tovornega  vozila madžarskih registrskih številk z vozilom stal pred smerno tablo in gledal, kje mora zaviti z avtoceste. Voznik osebnega avtomobila romunskih registrskih številk pa je s sprednjim desnim delom vozila trčil v zadnji levi del tovornega vozila. Sprednji del osebnega vozila je tudi zagorel. Tri osebe v osebnem vozilu so bile telesno poškodovane in odpeljane v Splošno bolnišnico M. Sobota. 4-letna udeleženka prometne nesreče je v življenjski nevarnosti. Po trčenju je policija zaprla avtocesto v smeri Lendave, pri čemer je nastal več kot 10-kilometrski zastoj. Cesto so za promet znova odprli šele po nekaj več kot uri in pol.

DARS za vodo potreboval kar tri ure?

Uprava za Zaščito in reševanje poroča, da je v koloni več ljudi zaradi vročine zaprosilo za vodo. O potrebah po delitvi vode je bil obveščen DARS, vendar ta deli vodo šele po 3 (treh) urah zastoja. O tem je bil obveščen tudi štab CZ občine Turnišče.

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/113431614612884969612/albumid/6302328836633086657?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]