FOTO: Huda ura včeraj zajela tudi Pomurje in Lendavo z okolico

Slovenijo, Pomurje in Lendavo z okolico so včeraj zajele nevihte. Predvsem v lendavski občini in v okoliških občinah je največ škode povzročil močan veter, za njim pa so dodatne težave pričeli povzročati močni nalivi. Do poznih večernih ur so bili na delu gasilci, ki so prekrivali strehe in črpali vodo.
Nevihta z močnim vetrom in obilico padavin je včeraj popoldan zajela tudi območje občine Lendava z okolico, zajela pa je tudi okoliške občine. Lendavski prostovoljni gasilci so največ dela imeli s črpanjem vode, cestna služba pa s podrtimi in odlomljenimi vejami, ki so padle na cesto. Voda je med drugim zalila podjetje USOL, a ta k sreči škode na strojih ni povzročila, saj je v proizvodne prostore vdrla v manjši meri. Stanovalci stanovanjskega bloka na Glavni ulici 5 so imeli v kleti obilico vode, ki so jo izčrpali lendavski gasilci, z enako težavo so se spopadali tudi v Trmah Lendava, v Kolodvorski ulici in tudi na Hotelu Lipa pa je veter delno odkril streho. Kos pločevinaste obrobe se je odtrgal tudi iz lendavskega kulturnega doma.

Veliko težav je povzročala tudi voda, ki je kar drla po Glavni ulici iz gričevnatega predela Občine in poplavila del Mlinske ulice. Čeprav je lendavska Občina lani uredila odvodnjavanje (položila nove in široke cevi), pa te svojega dela ne opravljajo ravno najbolje, saj voda ob velikem nalivu kljub temu dere čez Glavno ulico. Več pa v spodnji fotogaleriji …

V kolikor imate tudi vi fotografije in se Vam zdijo vredne objave, nam jih pošljite na urednistvo.lis@gmail.com in z veseljem jih bomo objavili!

Fotografije so iz Lendave, Čentibe in Doline:

FOTO: Jožef Čivre, Kevin Režonja, Alen Gyurica, Lenke Lázár in Leon Novak