FOTO: Hud poraz Lendavčanov proti ekipi iz Murske Sobote

Včerajšnji dopoldan je minil v znamenju košarkarskega derbija. V Športni dvorani Dvojezične srednje šole Lendava sta svoje moči v košarkarskem obračunu merili ekipi Lendave in Murske Sobote. Sobočani so se nad Lendavčani kar konkretno znesli, saj so zabili dvakrat več košev kot lendavska ekipa, ki je med drugim bila tudi številčno podhranjena.




Srečanje z najboljšim moštvom PKL je tako, kot je večina predvidevala, potekalo v znamenju gostov iz Murske Sobote, ki so v popolni postavi nastopili proti domačim, ki so v tekmo znova vstopili okrnjeni, brez obeh nizkih igralcev na položaju igre, brez Dejana Zrne, poškodovanega Gorazda Horvatiča, Stanka Tuksarja, Tomasa Hozjana, Aleša Sijariča, ter še nekaterih igralcev, ki niso utegnili priti na tekmo zaradi različnih obveznosti.

“Že v prvi četrtini je igralec Tadej Horvat pokazal, da je ta liga za njega le mačji kašelj, saj je zadeval mete za tri točke iz vseh položajev in razdalj, jih zabil 5, ostali igralci Sobote pa so bili le dobri spremljevalci njegove igre in uspešno zaključevali preostale napade po odbitih in poskočnih žogah. V drugi četrtini smo domači proti rezervni postavi sobote le nekoliko znižali rezultat in bili koliko toliko enakovreden nasprotnik, kar pa ne moremo trditi za tretjo četrtino, kjer je spet nastopil Tadej Horvat in prispeval še šest metov za tri točke ter tako dokončno potopil upe domačih, da bi izgubili z še sprejemljivejšo razliko v koših,” je povedal Gorazd Horvatič.

Zadnja četrtina je bila formalnost, saj domači več niso zmogli zbrati dovolj moči, da bi rezultat nekoliko znižali. “Čestitke gostom, ki po kvaliteti sodijo za skoraj dve ligi višje in ne vemo, kaj jih sploh še zadržuje v PKL,” je zaključil Horvatič.

KK Lindau HTS – KK Nona M. Sobota 56:111 ( 7:31,21:17,15:41,13:22)

Strelci Lindau HTS:

Dušan Frančič 21, Denis Rantaša 11, Sandi Horvatič 9, Sašo Zrnec 8, Benjamin Gonc 4, Balaž Tvrtko 2, Matej Čeke 1

Strelci KK Nona Sobota:

Tadej Horvat 43, Bine Barbarič 19, Bine Barbarič 19, Tomaž Novak 17, David Otopac 14, Rok Vogrinčič 4, Aleš Kramar 4, Zdenko Hari 3, Melin Boštjan 3, Aleš Krampač 2, Borut Miklavec 2