FOTO: Hlev in kuhinja Szomijevih v Radmožancih ostala brez strehe

Družina Szomi iz Radmožancev, o kateri smo že poročali, je ne po lastni krivdi zabredla v težave, natančneje pristala prav na dnu. Enostavno jih je povozil čas. Če bi pred desetletji imeli kakšno pomoč, ali bi jim kdo ponudil kakšen koristen nasvet, tokrat tega prispevka gotovo ne bi bilo. Po tem, ko smo poročali, da je predvsem streha v izjemno slabem stanju, je sedaj nad hlevom in kuhinjo ni več. Minuli torek se je namreč porušil dimnik in za seboj potegnil še ostrešje.
Po tem, ko smo o družini Szomi iz Radmožancev že poročali, na zadnje po tem, ko je Rdeči križ ob pomoči države za tričlansko družino priskrbel še ne uporabljeno mobilno hiško, moramo sedaj poročati znova. Minuli torek se je namreč zgodilo nekaj, kar je bilo moč pričakovati. Hiša je ostala brez četrtine strehe, saj se je zrušil dimnik, ki je tako ali tako bil v obupno dotrajanem stanju, ta pa je za seboj potegnil še ostrešje. Brez strehe so tako sedaj hlev in kuhinja. Preostali del hiše sicer še ima streho, a tudi tega najbrž čaka povsem enaka usoda. Morda že zelo kmalu.

Celotno situacijo si je med drugim včeraj ogledal tudi podžupan Občine Lendava, dr. Mihael Kasaš. Mobilna hiška med tem čaka deponirana pri sosedih, a jo bodo po informacijah sina Alberta na dvorišče Szomijevih dvignili danes, čeprav bodo temelji, v kolikor bo šlo vse po načrtih, pripravljeni šele sredi avgusta. Družina namreč kot kaže ne more več čakati, saj je torkov dogodek bil najbrž zadnje opozorilo.