FOTO: Hitro posredovanje gasilcev hišo v Gaberju rešilo zagotovega požara

Nekaj minut čez polnoč so prostovoljni Gasilci iz Lendave in Gaberja s strani Centra za obveščanje prejeli sporočilo, da v Gaberju, natančneje v tamkajšnji Koloniji gori hiša. Nemudoma so se odpravili na požarišče in preprečili najhujše.
Lendavski in gaberski prostovoljni gasilci so se današnjo noč borili z rdečim petelinom, katerega so k sreči zaradi hitrega posredovanja obeh gasilskih društev ukrotili še preden bi se ta povsem razplamtel in poleg starejšega objekta, kjer je nastal, zajel tudi objekt v neposredni bližini, ki se je s starejšim stikal. Po podatkih Uprave za zaščito in reševanje je zagorelo na verandi (starejšega) stanovanjskega objekta, ogenj pa se je delno že razširil tudi na ostrešje. Kljub nočnim uram je hitro posredovanje gasilcev preprečilo najhuje.

Ogenj je sicer imel vse pogoje, da se razširi. Zublje so, po pričevanju prisotnih, najprej opazili sosedje, ki so nemudoma obvestili Regijski center za obveščanje na številko 112. Gasilci so na kraj prihiteli s skupno tremi gasilskimi vozili z okrog 14 gasilci, ki so svoje delo opravili v dobri uri in pol. Po neuradnih podatkih naj bi se ogenj razplamtel zaradi nepravilno odloženega pepela, v bližini katerega se je nahajal vnetljivi material (papir). Točen vzrok požara bo sicer znan po tem, ko svoje delo opravijo policisti, ki so prav tako prišli na kraj.