VIDEO, FOTO: Graničar z zmago nad Čentibo na prvo mesto

V vetrovnem a sončnem včerajšnjem popoldnevu, so se na nogometno igrišče v Čentibo na gostovanje odpravili igralci iz Pince-Marofa in domov odnesli tri točke. Z zmago so se povzpeli na prvo mesto prvenstvene razpredelnice, o dejanskem prvaku 2. MNL Lendava pa bo odločalo srečanje naslednjo nedeljo ob desetih v Pince-Marofu.

Obe ekipi sta včerajšnje popoldansko srečanje pričeli precej enakovredno. Napeta in nekoliko živčna igra se je brez posebnosti odvijala med obema kazenskima prostoroma. Predvsem domači so v prvem polčasu precej bentili nad delom glavnega delilca pravice, Tilena Pintariča iz Črenšovcev, a jim ta ni ostal dolžan in na srečanju podelil šest rumenih kartonov, 4 v ekipi domačih in dva v ekipi gostov.

Prvi so zadeli gostje. Zadetek za vodstvo 0:1 je precej hitro, že v 8. minuti dosegel Josip Somi in sicer iz enajstih metrov, po tem, ko je glavni sodnik najstrožjo kazen dosodil po prekršku pred vrati domačih. Precej močnemu zadetku Denis Molnar ni bil kos. Somi se seveda ni obotavljal dolgo, ko je v 12. minuti znova poskrbel za veselje gostujočih navijačev in svojo ekipo popeljal v vodstvo z dvema zadetkoma razlike.

Po zadetku za 0:2 so gledalci vse tam do 35. minute videli bistveno več zanimivih priložnosti in predložkov, katerih pa ekipi nikakor nista mogli obrniti v svoj prid. V 36. minuti prvega polčasa je domača ekipa le prišla do priložnosti za zadetek, Richard Ftičar pa jo je tudi uspešno izkoristil.

Do konca prvega polčasa sta obe ekipi igrali precej napadalno, predvsem domači pa so upanje za izenačitev dobili v 45. minuti, ko se je pred vrati gostov zgodil prekršek, glavni sodnik Pintarič pa je znova prisodil najstrožjo kazen. Gostujoči vratar Dejan Bogar je zadetek odlično odbil, 1:2 pa je bil tudi končni rezultat včerajšnjega srečanja.

V drugem polčasu ekipi, kljub trudu, nista dosegli ničesar konkretnega. V naslednjem, zadnjem krogu bo odločilno srečanje med prvo in drugo uvrščeno ekipo, to sta ekipi Pince-Marofa in Kapce. Enajsterica Kapce je včerajšnji predzadnji krog bila prosta, srečanje, ki bo odločilo o prvaku druge medobčinske nogometne lige pa se bo naslednjo nedeljo ob desetih dopoldan odvilo na nogometnem igrišču v Pince-Marofu.

NK Čentiba – NK Graničar 1:2 (1:2)

0:1, Somi Josip, 0:1 – 11 m.
0:2, Somi Josip, 0:2
1:2, Richard Ftičar, 1:2

Ostala srečanja:

2. MNL Lendava:

Mostje – Panonija Gaberje – 5:0 (1:0)
Veterani Turnišče – Zvezda Dolina – 5:2 (1:2)

1. MNL Lendava

Bistrica – Olimpija Dolga vas – 3:0 (2:0)
Nafta veterani – Črenšovci – 2:1 (1:0)
Nedelica – Dobrovnik – 0:0 (0:0)