FOTO: Gradnja bodoče nogometne akademije v polnem teku

Gradnja nogometne akademije Nafte 1903 se lahko začne, je z obiskom in položitvijo temeljnega kamna oz. časovne kapsule sredi letošnjega junija nakazal madžarski minister za zunanje zadeve Péter Szijjártó v družbi predsednika sveta PMSNS, Ferenca Horvátha, Márie Močnek odgovorne za projekt nogometne akademije, župana Občine Lendava Janeza Magyarja ter enega izmed igralcev mlajših selekcij Nafte 1903.
Na prej njivskem polju, sedaj na gradbeni parceli so že nekaj mesecev pred samim začetkom gradnje potekale razne aktivnosti za pripravo na gradnjo bodoče nogometne akademije Nafte 1903, katere gradnjo financira vlada sosednje Madžarske. Gradnja se v tem trenutku že odvija, slednja poteka precej hitro, saj gre za gradnjo s pripravljenimi strukturnimi paneli, ki jih z avtodvigali dvignejo na že vnaprej določeno mesto. Gradbeno dovoljenje za objekt je sicer bilo pravnomočno šele lanskega oktobra, ko bi objekt po vseh predvidevanjih že moral stati. Spomnimo: Nafta 1903 in Občina Lendava sta že pred štirimi leti podpisala 20-letno pogodbo o pravici do uporabe zemljišča. Objekt, ki bo zgrajen na treh hektarjih bo imel obliko črke L in bo poleg administrativnih in izobraževalnih prostorov imel še 16 sob, konferenčno sobo, parkirišče, fitnes, zdravstveno ambulanto, sobo za masaže, jedilnico, … v neposredni bližini pa bosta dve nogometni igrišči (eno z umetno ter eno z naravno travo).

Glavni izvajalec del je madžarsko podjetje Best grundbau, podizvajalca pa sta domače gradbeno podjetje Legartis in domači podjetnik Tibor Horvat. Ogrevanje objekta bo zaenkrat rešeno z zemeljskim plinom, a želja je, da se objekt priključi na daljinsko ogrevanje. Po naših informacijah bo igrišče z umetno travo ogrevano. Dela bodo zaključena prihodnje leto.