FOTO: Gostilna Kančal: V predtekmovanju zmagal Štefan Kalamar

Tretje predtekmovanje v Vestnikovi akciji “iščemo Kralja šnopsa” je končano. Predtekmovanja v Gostilni Kančal se je udeležilo 36 igralcev. Zmagovalec predtekmovanja, ki je prejel darilni bon v vrednosti 160 evrov, je postal Štefan Kalamar iz Radmožancev. V finalu je z 2 : 0 v igrah premagal Jožefa Sreša iz Bakovcev.

Ob Kalamarju in Srešu so se v finale, ki bo 17. februarja v Pizzerii in gostilni Kratochwill v Murski Soboti, uvrstili še Ladislav Toth iz Radmožancev, Milan Jaklin in Jože Kolenc, oba iz Črenšovcev, Štefan Tratnjek iz Murske Sobote, Mario Dobranič iz Lendave, Tibor Klujber iz Velike Polane in Boštjan Hren iz Srednje Bistrice.

“Vesel sem zmage. Odločilo je, da sem dobival veliko bolje karte, kot Sreš,” je zmago povzel Kalamar.

Sreš je po dvoboju športno stisnil roko Kalamarju z besedami: “Vidiva se v finalu!”
Prijavnina za predtekmovanje je znašala 8 evrov. Vsak igralec prejme komplet kart, kemični svinčnik, blok in večerjo. Tako je bilo tudi v Lendavi, kjer je v domačem in zelo pristnem okolju zadišalo po kranjskih klobasah.

Tekmovanje “Kralj šnopsa” se igra v dvobojih na izpadanje na dve dobljeni igri do sedme točke. Igralec, ki zmaga dve igri, je zmagovalec. Igralec, ki v žrebanju parov na izpadanje izžreba 0, če je neparno število tekmovalcev, naslednjič vedno žreba 1. V finalno tekmovanje se uvrstijo igralci, ko je v bobnu za žrebanje 9 listkov z imeni tekmovalcev ali manj.

Naslednje predtekmovanje bo v petek, 3. februarja v piceriji Kostanj na Ptujski Cesti pri Gornji Radgoni

Zmagovalec finala, za zdaj je v finalno tekmovanje uvrščenih že 25 ljubiteljev igre v kartah šnopsa, bo prejel praktično nagrado – motorno žago v vrednosti 600 evrov, drugouvrščeni praktično nagrado v vrednosti 300, tretji 150 in četrti 50 evrov.