FOTO: Google ponovno fotografira lendavske ulice

Google Zemljevidi za območje Slovenije se bodo posodobili s posnetki, ki jih zajema Google Street View avtomobil in pohodnik s Street View Trekker nahrbtnikom, ki bo prehodil območja za pešce v dveh največjih slovenskih mestih, v Ljubljani in Mariboru. Avtomobil se današnji dopoldan vozi tudi v Lendavi in fotografira ulice.
Google v svojim avtomobilom ponovno začel snemati Slovenijo, kot je to naredil leta 2013 in deloma lani, ko je posnel nekoliko manjši del naše države. Z novimi posnetki bo Google osvežil znano storitev Ulični pogled, ki jo lahko najdemo v aplikacijah Google Maps oziroma Google zemljevidi. Kot kaže je današnji dopoldan na vrsti območje naše občine, mesto Lendava pa fotografira že od zgodnjega dopoldneva.

Točen datum, ko bomo nove posnetke lahko tudi videli v storitvi Ulični pogled, ni znan, a po nekaterih ocenah bo Ulični pogled posodobljen do konca tekočega leta. Prvo snemanje v Sloveniji, tudi v Lendavi, so avtomobili z Googlovimi logotipi in nameščenimi kamerami izvedli poleti 2013. Snemanje je takrat trajalo tri mesece, dostop do fotografij pa je možen od začetka leta 2014.