FOTO: Gledališko predstavo “Ne bojte se volka” predstavili najmlajšim

Ob slovenskem kulturnem prazniku so članice gledališke skupine Kofetarji-M pripravile najmlajšim v občini prijazno darilo – gledališko predstavo Ne bojte se volka. Gledališka skupina jo je uprizorila v lendavskem vrtcu v Župančičevi ulici.

Olga Paušič: “Vemo, da je tovrstnih prireditev v naših vrtcih in šolah iz znanih vzrokov (ni sredstev, predstave profesionalnih gledališč so vse predrage …)  žal zelo malo, zato skušamo “kofetarice” vsaj enkrat letno (pred božično-novoletnimi prazniki ali ob kulturnem prazniku) pripraviti kaj zanimivega, zabavnega in poučnega za najmlajše. Ne bojte se volka je  naša 7. predstava v 7 letih, odkar je bila skupina ustanovljena. Doslej so si otroci lahko ogledali Sneguljčico malo drugače, Murija in Julijo, Božičkov pevski zbor, Mojco Pokrajculjo ter pravljični igri Čigava bo jelka in Nenavadno darilo. Vse sodelujoče v skupini Kofetarji-M smo seveda članice Društva upokojencev Lendava.

Skupina deluje pretežno v enaki sestavi: Jerica Trojak, Marija Varga, Ruža Horvat, Anica Varga, Tili Karba, Marija Kostric, Milojka Utroša, Metka Ribarič in Olga Paušič, po potrebi pa privabijo medse še koga, ki bi se rad preizkusil na odru. “Veseli smo vsakega, ki se nam želi pridružiti.” Avtorica besedil je Olga Paušič, ki predstave tudi režira, za scenografijo in kostume pa skrbi Tili Karba v dogovoru z nastopajočimi. “Večino opravil, povezanih s postavitvijo predstave, postorimo same, tako naše delo ni odvisno od finančnih »injekcij« kogar koli, torej smo zelo samostojne in imamo pri izboru besedil, igralcev itd. povsem proste roke,” doda Paušičeva.

Tokratna predstava “Ne bojte se volka” je delno predelava znane pravljice, v kateri ima volk ključno vlogo, a je sčasoma izgubil svojo moč, saj se je postaral, nima zob, nima moči in torej ni več nevaren “No, uganete? Če ne, si nas pridite ogledat v katerega od vrtcev ali v katero od OŠ, saj so staršem, dedkom in babicam, dobrim prijateljem vrata povsod odprta. Ne pozabite: Pravljice so večne, napisane so ne le otrokom, ampak z enako ljubeznijo namenjene tudi odraslim,” zanimivo zaključuje Olga Paušič.