FOTO: Gledališka skupina Kofetarji nastopila čez mejo in navdušila

Gledališka skupina Društva upokojencev Lendava, Kofetarji, je minulo nedeljo nastopila čez mejo. Po tem, ko so že ničkolikokrat nastopili in razveseljevali publiko na domačih odrih, predvsem v domači Lendavi, so tokrat nastopili v Murskem Središću in tamkajšnjo publiko povsem navdušili.
Od odprtja Centra za kulturo Rudar v Murskem Središću je minilo nekaj več kot petdeset dni. Dvorana, v kateri se je v tako kratkem času odvilo že lepo število predstav in drugih kulturnih prireditev, je tokrat gostila člane lendavskega društva upokojencev, natančneje, gledališko skupino Kofetarji. Zanimivo je prav dejstvo, da je njihova predstava z naslovom “Oporoka,” tamkajšnjo kulturno dvorano praktično napolnila. Vstop v dvorano je bil brezplačen.

Predstava “Oporoka” je sestavljena iz dveh dejanj. V komediji v dveh dejanjih je publika spoznala Eleka Malačiča, ki se iz goriške vasice preseli v dom za starejše občane v Lendavi. V komediji spoznamo Elekovo življenje, prigode iz mladosti ter njegove potomce, ki si nadvse želijo podedovati njegovo imetje. Do njegovega imetja pa vendarle ni tako enostavno priti … Takrat se začnejo številne prigode, ki gledalca ob koncu pustijo povsem navdušenega.

Prav takšni, navdušeni, pa so bili tudi gledalci v Murskem Središću. Ti so na koncu predstave povedali, da so se počutili, kot da bi šlo za kakšno profesionalno gledališko skupino iz Maribora ali Ljubljane, priznali pa so tudi, da niso bili prepričani, ali bi si predstavo sploh ogledali, saj lendavskih Kofetarjev ne poznajo. Obiskovalci so bili navdušeni predvsem nad “inteligentnim humorjem, skrbno sceno in šarmom,” so povedali. Čeprav je predstava bila v Slovenščini, gledalci s tem niso imeli težav. Scenarij za predstavo je napisal Jožef Car. Ta jo je tudi režiral. Predstavo so do sedaj zaigrali sedemkrat.

“Sama vsebina je  priklicala v spomin druženja obeh narodov ob Muri. Smeha in aplavzov kar ni bilo konec že med samo predstavo, po njej pa so sledile čestitke pod odrom in v garderobi. Igralci smo bili zelo prijazno in toplo sprejeti, za kar se zahvaljujemo vsem, ki so nam omogočili ta nastop,” je povedala Marija Varga.