FOTO: Gasilska vaja v Kobilju: Zagorelo v kulturni dvorani

Ker je mesec oktober mesec požarne varnosti, so tudi v Kobilju gasilci opravili gasilsko vajo. Scenarij vaje je predvideval, da je ob 16:40 uri zagorelo v tamkajšnji kulturni dvorani, na kraj pa je, poleg domačega gasilskega društva, pridrvelo še nekaj okoliških društev.
Scenarij je predvideval, da je vzrok nastanka požara bila okvara na električni inštalaciji ki poganja zavese v kulturni dvorani. Požar se je zaradi vnetljivih materialov širil v sosednji prostor in skozi okno na ostrešje. V času nastanka požara se je v večnamenski dvorani in v prostorih v nadstropju zadrževalo več ljudi, ki so zaradi dima ostali ujeti v prostorih.

Dim je zaznal samodejni javljalnik požara. Po alarmu so zaposleni poklicali na center za obveščanje. Regijski center je pričel z alarmiranjem skladno z načrtom alarmiranja PGD Kobilje. Operativni gasilci PGD Kobilje so dobili sporočilo o dogodku na pozivnike, ter preko sistema za mobilno alarmiranje ASK. Gasilci PGD Motvarjevci so dobili sporočilo o dogodku preko pozivnika in sistema za mobilno alarmiranje ASK. Gasilci PGD Dobrovnik, PGD Strehovci in PGD Žitkovci so dobili sporočilo o dogodku preko pozivnika.