FOTO: Folklorno društvo Prekmurje iz Lendave nastopilo na prazniku Rogle

Folklorna skupina folklornega društva Prekmurje Lendava je ob podpori Javnega sklada za kulturne dejavnosti (JSKD) – območna izpostava Lendava minuli vikend sodelovala v kulturnem programu na Rogli. Plesali, igrali in peli so na njihovem prazniku Pohorski lonec 2022.
V programu prireditve, ki se je pričel s kuhanjem Pohorskega lonca, nadaljeval s sveto mašo ter koncertom Staneta Vidmarja, so sledile rokodelske otroške delavnice, pohorska tržnica in prikaz domačih obrti. V programu sta zaplesali folklorni skupini FD Prekmurje Lendava in Jurij Vodovnik Skomarje. Sledilo je zabavno popoldne z Domnom Kumrom & bandom.

Lendavski folklorniki so zaplesali kar štirikrat in to na različnih lokacijah Rogle: Najprej na prizorišču kuhanja in tekmovanja Pohorski lonec 2022, za tem na ploščadi pred stolpom Pot med krošnjami, sledil je nastop na vrhu stolpa, ter za zaključek na terasi hotela Planja. Spremljali so jih glasbeniki: Smiljan Prendl – harmonika, Stanko Lebar – kontrabas in Andi Sobočan – cimbale. Glasbeniki so v premoru še dodatno zaigrali in zapeli.

S skupino je bil tudi pozvačin, ki je tokrat vabil obiskovalce v Lendavo na Bogračfest in Lendavsko trgatev. Člani FD Prekmurje Lendava so se po nastopih, druženju in navezi stikov z drugimi sodelujočimi skupinami na Rogli v večernih urah vrnili domov. “Ob ogledih znamenitostih Rogle smo ugotovili kako lepa je naša Slovenija,” so zapisali za zaključek.

FOTO: FD Prekmurje Lendava