FOTO: FIlovci: Zgorelo gospodarsko poslopje in kmetijska mehanizacija

Gasilci prostovoljnih gasilskih društev Filovci, Moravske Toplice, Bogojina, Ivanci, Tešanovci, Martjanci in Sebeborci so se včeraj v Filovcih borili z rdečim petelinom, ki je pred njihovimi očmi in pred očmi lastnikov goltal gospodarsko poslopje ter kmetijsko mehanizacijo.
Skorajda štiri ure so se gasilci prostovoljnih gasilskih društev Filovci, Moravske Toplice, Bogojina, Ivanci, Tešanovci, Martjanci in Sebeborci včeraj borili z ognjem, ki je v Filovcih zajel gospodarsko poslopje in kmetijsko mehanizacijo. “Ob 17.42 uri smo bili policisti obveščeni o požaru na gospodarskem poslopju v Filovcih (občina Moravske Toplice). Zgorelo je gospodarsko poslopje v velikosti 20 x 15 m, nekaj kmetijske mehanizacije in živalske hrane. Policisti o požaru zbiramo obvestila. Po prvih podatkih je tuja krivda izključena,” so včeraj zvečer sporočili iz PU Murska Sobota.

Stanovanjski objekt so gasilci uspeli ubraniti, rešili so tudi živino. Zakaj natančno je zagorelo še ni povsem jasno, saj bodo policisti in kriminalisti na pogorišču šele danes lahko raziskovali podrobnosti neusmiljenega divjanja ognja. Precej poškodovano je namreč ostrešje gospodarskega objekta, škoda pa vsekakor ne bo majhna.