FOTO: Filmski vlom v trgovsko središče v Gornji Radgoni

Prav divje je bilo v noči na ponedeljek tik nad reko Muro v Gornji Radgoni. Neznanci so vlomili v tamkajšnje trgovsko središče, njihov podvig pa je na las podoben vlomu v mariborski Leclerc novembra lani.
Vdrli so skozi drsna vrata, nato pa skozi steklo v frizerski salon, kjer so se lahko izmaknili videonadzoru. Od tam so nadaljevali tatinski pohod skozi steno na hodnik, ki pelje do sanitarij, nato pa razbili steno in tako prišli v Travel free shop.

Kriminalisti PU Murska Sobota in policisti PP Gornja Radgona še vedno poskušajo odkriti, kdo je obdelal priljubljeno radgonsko središče, kjer je vseskozi veliko ljudi iz domačega kraja in okolice ter tudi iz sosednje Avstrije na drugem bregu reke Mure.

Tiskovna predstavnica PU Murska Sobota Suzana Rauš nam je potrdila, da je zbiranje obvestil še v teku in je težko kar koli ugibati. Prav tako bodo morali v Travel tree shopu opraviti inventuro, da se bo ugotovilo, koliko škode je bilo povzročene. Poleg tiste na objektu, ki gotovo ne bo majhna, so najverjetneje tudi veliko odnesli. Po prvih podatkih naj bi neznanci (odpeljali naj bi se s kombijem, kar naj bi pokazala varnostna kamera) natovorili največ tobačnih izdelkov. In dokler je po eni strani videti, da gre za izurjene tatove, ki so vse natančno preračunali, da bi se izognili varnostnim kameram, prav nič profesionalnega vtisa ne dajejo napisi na vseh treh vratih, ki iz hodnika peljejo v oba WC-ja ter v prostor za čistilke. Na moška straniščna vrata je tako vlomilec zapisal: “Vratio sam se i j… vam sve po spisku.” (Vrnil sem se in j… vam vse po spisku.)