FOTO: Expano: Predstavili nadgradnjo projekta Gourmet Over Mura

V Expanu, ki je osrednja turistično informacijska točka Pomurja, so danes predstavili nadgradnjo projekta Gourmet Over Mura. Zasnovan je bil samoiniciativno, z željo po povezovanju in sodelovanju med ponudniki vrhunskih kulinaričnih in vinskih zgodb, zdaj so k sodelovanju povabili tudi ponudnike butičnih nastanitev za zahtevnejše goste.
Če ste doslej bili mnenja, da je Pomurje le termalna destinacija, boste po prebranem hitro ugotovili, da temu ni povsem tako. Gourmet Over Mura združuje sedem ponudnikov, ki prihajajo iz levega in desnega brega reke Mure (Domačija Firbas, Vinarstvo Marof, Šunkarna Kodila, Pivovarna Bevog, Gostilna Rajh, Vinarstvo Steyer, oljarna Kocbek), ki si prizadevajo, da bi razvojna strategija pomurskega turizma v svoje načrte vključila tudi njihove ideje: “V regij imamo veliko neizkoriščenega potenciala za petzvezdični ne masovni turizem. V preteklem obdobju je bilo vse usmerjeno v promocijo regije kot termalne destinacije. Mi pa smo prepričani, da je zdaj pravi čas, da naše povezovanje še razširimo in enotno strateško pristopimo k promociji Pomurja kot kulinarične regije z butično nastanitvijo,” je dejala Tanja Pintarč, Gostilna Rajh.

Z namenom navzkrižne promocije so k partnerskemu sodelovanju povabili ponudnike s primerljivo kakovostnimi butičnimi nastanitvami. Na njihovo pobudo se je z zanimanjem odzvalo devetnajst ponudnikov: “Gre za to, da se ponudniki kulinarike, vina in namestitev predstavimo, spoznamo, da se povežemo med seboj… Gre za izbor, ki mu zaupamo in seznam teh ponudnikov bo dostopen tudi na naši spletni strani. Tako bomo s priporočili in usmerjanjem gosta na druge destinacije lahko zagotovili, da v naših krajih ostane še dlje kot le dan ali dva,” Bojan Firbas, Domačija Firbas. Po pandemiji imamo tudi Slovenke in Slovenci nekoliko bolj pozitiven odnos do dopustovanja doma, raziskovanja Slovenije in pri tem nikakor ne gre zaobiti Pomurja. “Kulinarika in butična nastanitvena ponudba imata višjo dodano vrednost in se ravno v tem trenutku prebujata. Zdaj je gotovo pravi čas, da izkoristite dano priložnost in doživite pomursko regijo v butičnih nastanitvah ter skozi vrhunske kulinarične in vinske užitke. Pri nas doživetja nastajajo z roko v roki s tradicijo in družinskimi zgodbami. Slonijo na preteklosti, a se vseskozi spogledujejo s svetovljanstvom.” Tanja Pintarč, Gostilna Rajh

S sodelovanjem na dogodku sta podporo projektu Goumet Over Mura izkazala tudi direktorica STO Maja Pak in župan Mestne Občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek. Skupaj s ponudniki butičnih nastanitev, ki so izjemna nadgradnja projekta Gourmet Over Mura, je uspešna zgodba o povezovanju, dobila nov zagon. “Povabilo ponudnikov izvrstne kulinarike in vinarjev nam dosti pomeni in ga sprejemamo z veliko odgovornostjo. Veseli smo, da bomo lahko del tega projekta. Povezovanje je edina prava pot, ki vodi do prepoznavnosti in uspeha celotne regije v turizmu,” Mauela Kuhar Makoter, direktorica nastanitev Jeruzalem Terasse Resort. Že leta se na področju turizma govori o povezovanju in sodelovanju, redko pa se aktivnosti na tem nivoju tudi uresničijo. “Pri Gourmet Over Mura so dokazali, da je to prava pot do uspeha. Zato svojega “vrtička” niso ogradili, ampak so kulinarično in vinsko ponudbo razširili še s ponudniki butičnih nastanitev. Pomurje je pomembna destinacija na turističnem zemljevidu Slovenije. Zato pogumno usmerite svoj korak v njihove kraje in odkrijte ponudnike, ki so v tej regiji dragocena dodana vrednost. Le tako boste bogatejši za vrhunsko prvoosebno doživetje podeželja,” so še zapisali.

Ob tej priložnosti so napovedali tudi osrednji regijski vrhunski kulinarični dogodek Gourmet Over Mura, ki bo v petek, 04.09.2020 in festival Diši po Prekmurju, ki bo v soboto, 05.09.2020.