FOTO: Ekipa male odbojke odločno v novo sezono

Prvič v tej sezoni so na parket stopile tudi ekipe male odbojke in začele prvi del tekmovanja državnega prvenstva. Pomurske ekipe so se v prvem krogu danes pomerile v dvorani Dvojezične srednje šole Lendava; po dveh prepričljivih zmagah je ekipa Muranie Lendava na prvem mestu lestvice.
Najprej so se pomerile z deklicami ŽOK Sobota II in jih premagale z 2:0 (25:4, 25:4). Tudi v drugi tekmi proti ŽOK Ljutomer so nasprotnice premagale z veliko razliko v obeh nizih (25:5, 25:12).

Visoke zmage se je razveselila tudi kapetanka ekipe Ema Küplen: “Vesela sem, da smo na današnjem turnirju gladko zmagale in si tako nabrale nekaj prednosti pred naslednjimi tekmami. Upam, da bomo tudi v nadaljevanju igrale tako dobro in pokazale naše odbojkarsko znanje. Smo prava ekipa in tudi navijači so bučno navijali, da je bilo vzdušje še boljše.”

Danes so se na turnirju izkazale tudi naše mlade sodnice, ki bodo na turnirju kadetinj jutri igrale proti ekipi ŽOK Ljutomer in Zoja Lenart. Z dvema zmagama lahko naše kadetinje že v predzadnjem krogu kvalifikacij potrdijo uvrstitev v A ligo državnega prvenstva.