FOTO: Dvodnevno usposabljanje gasilskih ekip v Gornji Radgoni

Okoli 25 reševalcev iz enot PGD Gornja Radgona, PGD Bovec, PGD Ježica in Gasilske brigade Ljubljana je v Gornji Radgoni minuli vikend izvedlo dvodnevno usposabljanje za reševanje iz višin in globin.
V Gornji Radgoni je minuli vikend dvodnevno usposabljanje 25. reševalcev iz zgoraj omenjenih prostovoljnih gasilskih društev potekalo na dveh lokacijah. Z usposabljanji so ti pričeli v petek, in sicer najprej pri podjetju Elsa v Gornji Radgoni, kjer je potekala vaja reševanja v urbanem okolju. Scenarij vaje je predvideval balonarsko nesrečo, v kateri je več oseb popadalo na različne lokacije: Drevo, daljnovodni stolp, nedostopen teren in v globino. Osebe je seveda bilo potrebno reševati in tudi rešiti.

Naslednja vaja je sledila v soboto. Tega dne so ob mostu na Muri v Črncih izvedli vajo reševanja ponesrečenca s pomočjo vrvne tehnike v sodelovanju z avstrijskimi kolegi. To vajo so na območju, ki ga pokriva PGD Gornja Radgona, tokrat izvedli prvič, gornjeradgonski gasilci pa se sicer takšnih in podobnih vaj udeležujejo že več let v Bovcu ali na tekmovanjih v Ljubljani, saj imajo ti vso potrebno sodobno opremo za reševanje iz globin in višin ter pet usposobljenih reševalcev iz višin in globin.

FOTO: PGD Gornja Radgona