FOTO: Duo Ponte z gosti – Vrvohodci

Včerajšnji večer je v lendavski sinagogi nastopil duo Ponte z gosti. Dou Ponte sestavljata Alja Petric – glas in Damjan Stanišić – kitara. Gosti na koncertu so bili: Petra Onderufova – violina; Jernej Hanc – kitara; Ilj Pušnik – kontrabas in Milada Kalezić – interpretacija pesmi.
Duo Ponte se v zadnjem letu povezuje z nekaterimi slovenskimi pesniki in pisatelji. Zaradi naklonjenosti poeziji ni bilo naključje, da sta glasbenika stopila v korak s pesniki Magdaleno Svetina Terčon, Simono Solina in Albertom Halászom, ki so leta 2016 izdali pesniško zbirko Vrvohodci. Trije pesniški glasovi so se stopili v en glas in (p)ostali prijatelji z željo, da njihova pesem povezuje. Pestre in barvite glasbene priredbe zasedbe Duo Ponte so poezijo dopolnile in ji vtisnile svojevrsten pečat. Virtuozno kitaristovo obvladovanje instrumenta in prefinjen žametni vokal pevke sta le osnovi za subtilno povezovanje čustev, ki so se v glasbe sveta nalagale skozi stoletja, in ljubezni do glasbe, ki sta se ji glasbenika zavezala.

Na koncertu je bilo v dveh sklopih predstavljeno njuno delo preteklih štirih let. Poslušalce sta z glasbo popeljala na potovanje skozi različne dele sveta, kot so daljne ruske stepe, panonska kotlina, Balkan, južna Evropa in Novi svet ter zaključila pri najnovejši zgoščenki “Vrvohodci.” ki je izšla v decembru 2017. Večer so obogatili glasbeni gostje in dramska igralka Milada Kalezić, ki je interpretirala nekaj pesmi iz pesniške zbirke.