FOTO: Dom starejših Lendava: Zaradi zamakanja v delu kjer potekajo gradbena dela, voda tekla celo čez inštalacije

Pri izvajanju gradbenih del preureditve nekaj sob v lendavskem Domu starejših so gradbeni delavci gradbenega podjetja Dolinka iz Beltincev bili nekoliko površni, ob tem pa so, kot kaže, nekoliko površno spremljali tudi vremensko napoved za minuli torek. Ker niso ustrezno speljali odvodnjavanja meteorne vode iz žleba, so morali posredovati celo gasilci.
V lendavskem Domu starejših že nekaj časa gradbeno podjetje Dolinka iz Beltincev izvaja gradbena dela preureditve nekaj sob, oz. rekonstrukcijo dela tretjega nadstropja Doma starejših Lendava – 2. faza s prizidavo, v vrednosti okrog 300 tisočakov. A minuli torek, kot kaže, ni šlo vse po načrtih. “Zaradi malomarnosti izvajalca del pri rekonstrukciji sob v tretjem nadstropju je zaradi dežja prišlo do zatekanja vode v dve sobi, kjer se izvajajo gradbena dela,” je za naš spletni portal sporočil direktor, Franc Špilak. Vodo so iz sob izčrpali tamkajšnji zaposleni ob pomoči štirih lendavskih prostovoljnih gasilcev, nastala pa je tudi škoda, ki jo bo, kot nam je še dejal Špilak, odpravil izvajalec. Čez noč so v skupne prostore zaradi omenjenega dogodka izselili tri stanovalce.

Voda tekla tudi čez inštalacije

Prizor sicer ni bil najbolj prijeten, ob prihodu gasilcev pa je bilo jasno, da je nastala škoda, ki pa je po besedah direktorja Špilaka manjša. Tako gasilci kakor direktor so bili z izvajalcem gradbenih del na telefonski zvezi že takoj ob dogodku, hkrati pa so za hitro sanacijo poskrbeli gasilci, ki so žleb, ki je gledal čez strop, tokrat podaljšali z ustrezno tršo cevjo in s tem preprečili nadaljevanje zamakanja. Na kraj dogodka so gasilci sicer poklicali tudi policijo, predvsem zaradi zavarovanja odgovornosti. Tiskovna predstavnica PU Murska Sobota je včeraj sporočila, da bodo policisti podali poročilo o dogodku na Okrožno državno tožilstvo.