FOTO: Dolina pri Lendavi: Prostore gasilskega doma gasilci obnavljajo v lastni režiji

Dolinčani prostore tamkajšnjega gasilskega doma prenavljajo v lastni režiji. Po tem, ko so najprej namestili nova garažna vrata, sedaj sledijo dela na električni in vodovodni napeljavi.
Na žalost je tako, da tiste, ki nam pomagajo brezplačno, največkrat cenimo veliko premalo, kot bi jih morali. Prostovoljni gasilci iz Doline v teh dneh prenavljajo svoje tesne prostore, prenova pa vključuje sanacijo električne in vodovodne napeljave s pleskanjem in nabavo novih garderobnih omaric katere bo, seveda proti plačilu, izdelalo eno izmed pomurskih podjetij. Prenove prostorov tesnega gasilskega doma se je lotilo nekaj članov s predsednikom Damirjem Lučićem na čelu.

Nekaj članov prostovoljnega gasilskega društva iz Doline obnovitvena dela opravlja v svojem prostem času, sami pa se seveda zavedajo, da je dela potrebno zaključiti čim prej, saj intervencijski pozivniki ne poznajo ne ure in ne dneva. Trenutno poteka prenova vodovodne in električne inštalacije, že pred tem pa so bila zamenjana okna in vrata v prostorih majhnega gasilskega doma. Prvi premik se je sicer zgodil z lansko menjavo garažnih vrat.

Sledilo bo pleskanje prostora in manjša zaključna gradbena dela, a se gasilci iz Doline že vrsto let, če ne desetletij hudujejo nad dejstvom, da je njihova gasilska cisterna parkirana v sosednji vasi, v Pincah. Zakaj? V Dolini namreč ne premorejo prostorov, da bi takšno vozilo lahko varno parkirali pod streho domačega gasilskega doma, v katerega lahko “pospravijo” le moštveno vozilo. Omenjena prenova sicer spada v sklop del, pri katerih so denimo pred kratkim uredili hidroizolacijo objekta, nabavili električno ogrevanje in električne grelnike vode, saj so še do pred kratkim imeli zgolj hladno vodo.