FOTO: Dolgovaščani kljub boljši igri v prvem krogu PNL, v gosteh remizirali z Rakičanom

Včerajšnjo nedeljo se je pričela nova sezone pomurske nogometne lige. Že v dopoldanskem času sta svoje moči na nogometnem igrišču v Rakičanu merila domači Rakičan in gosti iz Dolge vasi, ki pa so prikazali boljšo in predvsem bistveno bolj borbeno igro od domačih, sicer lanskih prvakov.
Včeraj dopoldan, natančneje ob 10.30 uri, sta se na nogometnem igrišču v Rakičanu v prvem krogu pomurske nogometne lige pomerili ekipi domačega Rakičana in gosti iz Dolge vasi. Lanski prvaki so z Dolgovaščani imeli kar nekaj težav, saj so ti v celotnem srečanju imeli pobudo za žogo, precej enakovredno igro pa je kakšnih 150 ljubiteljev nogometa gledalo v prvem polčasu, ki pa se je končal brez zadetkov.

Bistveno drugače je bilo v drugem polčasu, ko so predvsem domači, nekajkrat pa tudi gosti skorajda zatresli mrežo nasprotniku. Glavni sodnik Lukas Gregorinčič je imel kar nekaj dela z razgretimi igralci, nekaj prekrškov se je skorajda zaključilo z vročo krvjo, oba zadetka na srečanju pa sta padla praktično v izdihljajih nogometne tekme. Prvič so mrežo zatresli gosti. Na pravem mestu je bil Jernej Vida v 87. minuti in to po tem, ko je na igrišče prišel deset minut pred tem. Drugi zadetek je po zmešnjavi pred vrati gostov padel v 93. minuti. Za izenačenje je poskrbel Uroš Kos in gostom, ti so namreč že upali na zmago, odščipnil dve točki.

Rakičan – Olimpija Dolga vas 1:1 (0:0)

0:1, Jernej Vida, 78. min
1:1, Uroš Kos, 93. min