FOTO: Dobrovnik: Kar ni uspelo Balohu, je uspelo Verstovšku!

Stanko Verstovšek je minulo soboto v Dobrovniku postavil nov svetovni rekord v 24-urnem kolesarjenju na cesti. V 24-urah je čez občine Lendava, Turnišče in Dobrovnik prevozil kar 914,02 km, s čimer je podrl rekord Christopha Strasserja, ki je znašal 896,2 km. Spomnimo: Julija rekorda ni uspelo podreti Marku Balohu, prav tako na enaki trasi.
Znani slovenski kolesar Stanko Verstovšek iz Zidanega mosta je med petkovim in sobotnim poldnevom, na “krožni” trasi po treh občinah oz. na relaciji Dobrovnik-Žitkovci-Genterovci-Radmožanci-Turnišče-Dobrovnik postavil nov svetovni rekord v 24-urnem kronometru. Slednjega je doslej držal Avstrijec Christoph Strasser, in sicer s prevoženimi 896,2 kilometri v 24 urah, letošnje leto pa ga je prav na isti lokaciji neuspešno podiral Marko Baloh.

Tako je Stanko Verstovšek, ki je v petek ob 12. uri štartal izpred doma PGD Dobrovnik, kjer je podvig končal 24 ur pozneje na istem mestu, imel za cilj v 24 urah prekolesariti najmanj 897 km. Toda Verstovšek je svoj cilj brez težav premagal in postavil svetovni rekord v 24-urnem kolesarjenju na cesti. V 24-urah je namreč prekolesaril 914,02 km, s čimer je svetovni rekord izboljšal za približno osemnajst kilometrov. 

Tako je izvrstni slovenski kolesar Stanko Verstovšek, v “bitki s samim seboj”, kot pravi, v solo vožnji v 24 urah prekolesaril kar 914,02 kilometrov, in s tem postal šele četrti človek na svetu, ki je v tem času prekolesaril več kot 900 kilometrov. Povprečno je po prekmurskih ravnicah vozil 38,084 km/h.