FOTO: Dobre želje je pisalo in risalo čez 120 udeležencev, za tem v nebo poleteli baloni

Minulo soboto so bile družine z otroki in vsi v duši ustvarjalni povabljeni na krasitev lampijonov želja. Kot nam je povedala Mojca Redjko, programska sodelavka festivala Poleti v Lendavo, je bil odziv obiskovalcev nad pričakovanji – dobre želje je pisalo in risalo čez 120 udeležencev.
Pod otroškimi in odraslimi rokami so nastajale izvirne risbe in zapisi dobrih želja: za lepe počitnice, srečo v družini, veselje, tudi rojstnodnevno voščilo za babico. “Ob današnjem sončevem obratu smo želeli prižgati in spustiti v nebo lampijone želja. Tako bi na kresni večer namesto kresa zagoreli številni majhni ognji, ki bi poleteli v neznano, vendar nam žal ni uspelo dobiti ustreznega dovoljenja. Tako so lampijoni želja romali na domove tistih, ki so jih ustvarili, mi pa smo namesto tega v večerno nebo simbolično spustili bele balone.”

Sobotni večer je zaključil koncert skupine Wild Strings Trio na letnem odru Gledališke in koncertne dvorane. Violinistka, čelist in kitarist, ki gradijo na klasični in jazz glasbi, izpopolnjeni z navdihujočimi izzivi folk umetnosti, so znova navdušili s svojim prepoznavnim nastopom.

Sobotno dogajanje je dopolnil tudi prvi nastop folkornih skupin FD Pomurje Lendava in Murakeresztur iz sosednje Madžarske, ki so se ob glasbi zavrteli na prizorišču pred stolpom Vinarium.

FOTO: Tomaž Galič