FOTO: Devet zadetkov v Čentibi in osem na Hotizi

Na nogometnih igriščih v Čentibi in na Hotizi sta se odvijala polfinalna obračuna pokala MNZ Lendava za člane. V Čentibi je gostovala lendavska Nafta 1903, na Hotizi pa je gostovala enajsterica iz Odrancev. Zmagi sta šli Nafti 1903 in Hotizi.

Čentiba – Nafta 1903 1:8 (0:5)

Enajsterica Čentibe in lendavske Nafte 1903 se je včeraj v lepem in sončnem vremenu pomerila na čentibski Kajzerici, v polfinalu pokala MNZ Lendava za člane. Srečanje so, pričakovano, dobili modro-beli, ki so Čentibčanom nasuli kar osem zadetkov, med tem, ko so enega prejeli. Trener modro-belih, Fridl, je na omenjenem srečanju v igro poslal tiste z manjšo minutažo na ligaških srečanjih.

Prvi zadetek je na nogometnem igrišču v Čentibi padel precej hitro in sicer že v drugi minuti. Mrežo domačih je zatresel Adam Zagorec. Veselje gostov se še ni prav dobro pomirilo, ko je mrežo domačih za 0:2 zatresel Lucian Pozsgai. V peti minuti je padel zadetek za 0:3, za katerega je poskrbel Marko Malešević, ki pa je mrežo domačih v 34. minuti zatresel še za 0:4. Rezultat prvega polčasa 0:5, je le pet minut kasneje postavil Žan Horvat.

Nafta 1903 je tudi v drugem polčasu nadaljevala s podobnim ritmom. Zadetek za 0:6 je padel v prvi minuti drugega polčasa, za katerega je poskrbel Mateo Monjac, na 0:7 pa je rezultat čez dvanajst minut povišal Antonio Dodlek. V akcijo se je v 64. minuti znova pognal Lucian Pozsgai, ki je poskrbel za zadnji strel modro-belih in vnovično višanje rezultata na 0:8, končni rezultat srečanja pa je v 71. minuti postavil Gregor Plevel z zadetkom za 1:8.

Glavni sodnik Ludvik Gönc posebno težkega dela ni imel, saj je na srečanju pokazal le en rumeni karton. Prejel ga je Lukas Magdič v 62. minuti.

Hotiza – Odranci 8:0 (4:0)

Zanimiv obračun se je odvijal na nogometnem igrišču na Hotizi, kjer je na gostovanju bila ekipa iz Odrancev. Ekipi, ki se sicer dobro poznata iz tretje državne lige vzhod, sta se razšli z visoko zmago Hotize. Hotižani so odransko mrežo zatresli kar osemkrat in v celotnem obračunu niso prejeli nobenega zadetka. Srečanje je bilo sicer dobra generalka za nedeljski obračun Nk Hotize proti NŠ Muri na domačem terenu.

Prvi zadetek je tudi na Hotizi padel precej hitro in sicer v 5. minuti, ko je vse svoje moči napel in za 1:0 tudi zadel Borut Gerenčer. Nov zadetek je padel že dobre tri minute kasneje, ko je uspešen bil Josip Horvatinivić in rezultat povišal na 2:0. Veselje domačih se še ni prav poleglo, ko je v deseti minuti na 3:0 povišal Roberto Skoliber, Boštjan Zelko pa je bil tisti, ki je v 44. minuti postavil končni rezultat srečanja z rezultatom 4:0.

Na Hotizi v drugem polčasu znova bistvena premoč domače enajsterice, ki gostom ni pustila dihati. Za 5:0 je v 65. minuti zadel Gaberčan Nikolaj Biro, kmalu za njim pa za 6:0 ponovno Roberto Skoliber. Slednji je bil odgovoren za višanje rezultata na 7:0 v 83. minuti, Kristian Kepe pa je bil tisti, ki je v 87. minuti postavil končni rezultat srečanja in sicer 8:0.

Glavni sodnik Borut Hozjan je na omenjenem srečanju pokazal tri rumene kartone in sicer dva pri ekipi Hotize (Marko Sobočan in Boštjan Zelko) ter enega pri ekipi Odrancev (David Copot).

Foto: Čentiba – Nafta 1903