FOTO: Deseta obletnica Vokalne skupine Evterpe

V vaško-gasilskem domu v Žižkih so pripravili koncert Vokalne skupine Evterpe ob njihovi deseti obletnici delovanja. Na klavirju jih je spremljala Tijana Stojanović. Večer so polepšali s svojimi nastopi še Vokalna skupina Iskrice, na klavirju pa je Lara Varga spremljala solistko Mašo Marič. Kot gostja je nastopila tudi Julija Fajhtinger – Julie.
Ime Evterpe je povezano z glasbo –  Evterpa je namreč boginja glasbe v grški mitologiji. Tako kot je boginja predana glasbi, so dekleta petju. Evterpe, kar v grški mitologiji pomeni glasbene muze, sestavljajo Maša Marič, Anja Zver, Urška Žižek, Karolina Makovec, Sabina Tibaut, Irena Žižek, Mateja Sobočan, Anja Zver in voditeljica Tjaša Cigut. Njihov repertoar sestavljajo slovenske ljudske, dalmatinske, črnske duhovne, nabožne ter zabavne pesmi.

Nastopajo na različnih prireditvah in prirejajo koncerte. S svojim petjem pri svetih mašah pa velikokrat pričarajo tudi veselje ob praznovanju okroglega jubileja ali srečo na obraz mladoporočencev.
Ne pozabljajo niti na bogato kulturno dediščino naših krajev.  V teh desetih letih so sodelovale z različnimi skupinami: mešanim pevskim zborom Osti Jarej iz Ptuja, moško vokalno skupino iz Litije, oktetom Belmuro, ljudskimi godci iz Hotize, folklorno skupino F.S. Žižki, Moškim pevskim zborom Gančani.

Foto: Jože Gabor