FOTO: Derbi ekip z vrha lestvice prinesel zmago Dobrovniku

Pred okrog 200 gledalci sta se v derbiju 5. kroga 1. MNL Lendava na nogometnem igrišču v Mostju pomerili ekipi z vrha lestvice. Ekipi Mostja in Dobrovnika sta prikazali dobro igro, polno priložnosti, katere je bolje znal izkoristiti Dobrovnik.
Okrog dvesto gledalcev je včeraj na nogometnem igrišču v Mostju videlo vse. Zadetke, preigravanja, kartone, nekaj vroče krvi, priložnosti, … kot se za pravi derbi z vrha lestvice spodobi. Tako Mostje kakor tudi Dobrovnik sta grela prvi najvišji mesti razpredelnice v 1. MNL Lendava, obe ekipi pa sta ob tem imeli devet točk. Prav zaradi tega je derbi bil še toliko zanimiv, katerega je po devetdesetih minutah srečanja dobil Dobrovnik.

Prvi zadetek so prisotni ljubitelji nižjeligaškega nogometa videli v 34. minuti. Minuto pred tem je glavni sodnik Bojan Mertik iz Odrancev dosodil najstrožjo kazen, Marko Meszelics pa je bil, v že omenjeni 34. minuti tisti, ki jo je več kot uspešno izvedel. To je bil tudi edini zadetek v prvem polčasu, v katerem ni manjkalo borbenosti.

V drugem polčasu so prisotni gledalci videli bistveno več. Pobudo za žogo je imela dobrovniška ekipa, kar se je odrazilo deset minut po začetku drugega polčasa, torej v 55. minuti. Takrat je Benjamin Gjergjek več kot uspešno izkoristil luknjo v obrambi gostov, žogo vodil praktično iz sredine igrišča in jo poslal mimo Horvatovih rok v mrežo.

Od 55. minute so gosti vodili z 0:2, priložnost pa se je v 67. minuti pokazala tudi na strani domačih. Grega Novak jo je uspešno izkoristil in za las premagal vratarja gostujočih, Pappa. Domači so tako rezultat znižali na 1:2, a so kljub lepim priložnostim te ostale neizkoriščene. Srečanje so tako dobili gosti in prevzeli vodstvo na prvenstveni razpredelnici.

Rezultat: 1:2 (0:1)
Gledalcev: 200
Gl. sodnik: Mertik Bojan (Odranci)
1. pomočnik: Kepe Štefan (Lendava)
2. pomočnik: Žižek Boris (Turnišče)
Delegat: Varga Ladislav (Lendava)