FOTO: Danke v zasneženi Murski Soboti nadigrale Pomurke

V šestnajstini finala Lige prvakinj sta se v prvi tekmi, tokrat v soboški Fazaneriji pomerila ŽNK Nona Pomurje Beltinci in Fortuna Hjørring iz Danske. Srečanje v Gornji Radgoni je, spomnimo, odnesel sneg, dvoboj pa so dobile gostje s 3:0.
Sandi Bauer, trener, po včerajšnji tekmi s Fortuno: “Včeraj smo odigrali prvo tekmo 1/16-finala lige prvakinj. Kaj reči po takem dnevu? Zbrati misli in realno povedati o dnevu, ki je za nami, je precej težko. Vsi v klubu smo garali in se pripravljali na tekmo, dali vse od sebe, to nam ne more nobeden očitati. Priprava na tekmo? Vse situacije do potankosti na igrišču, analiza nasprotnika, trening in priprava na njihove slabosti, moram povedati, da smo vsi “oddelali” v nulo … in potem? To, na kar se nismo mogli pripraviti, je vreme!”< Dopoldan ogrevanje pred tekmo, ki naj bi bila odigrana ob 13. uri, potem so tekmo odpovedali, sledilo je čakanje v slačilnici za morebitno tekmo zvečer. Zakaj? Ker je situacija covid prisilila tako Evropsko nogometno zvezo tako nas v to, da tekmo odigramo še isti dan, saj se je morala nasprotna ekipa vrniti domov. Negativni brisi sicer namreč ne bi veljali več in tako vrnitev na Dansko ne bi bila mogoča. V tem primeru bi se gosti morali ponovno testirati, čakati rezultate brisov 24 ur in potem bi lahko tekmo odigrali šele v petek, ko pa spet ne bi več veljali rezultati brisov. “Na te nemogoče in nevsakdanje pogoje se ne moremo pripraviti. Lahko se zgolj prilagodiš situaciji, koliko zmoreš in znaš. Naše nasprotnice so se boljše in hitreje prilagodile situaciji. Trdno sem prepričan, da bi moje punce na igrišču zagotovo »izgledale« drugače v normalnih razmerah in da bi bila tudi tekma popolnoma drugačna. Vendar vsi skupaj v en glas poudarjamo, da je končan le prvi polčas in da gremo na Dansko igrati nogomet in zastopati klub ter državo v ligi prvakinj. Obljubimo lahko samo, da se ne predajamo in bomo zagotovo dali vse od sebe ter poizkušali kljub veliki prednosti nasprotnic zmagati.

Upam pa, da bomo imeli tudi boljše in pravičnejše sojenje. Sojenje na včerajšnji tekmi – kljub izredno težkim razmeram – v celoti gledano ni bilo slabo, sta nas pa dve veliki napaki sodnic stale dveh golov. Poudariti moramo tudi to, da smo dosegli veliko že z uvrstitvijo v 1/16-finala in da smo lahko ponosni na dekleta, ki rastejo iz tekme v tekmo, klub se dviguje tako na organizacijskem kot strokovnem nivoju, ampak vse skupaj ne gre kar samo od sebe in čez noč. Tako da ena tekma v razmerah, ki niso normalne, nam ne sme in nam ne bo pokvarila vsega zgrajenega skozi celotno sezono. Vsaka šola nekaj stane in če se kaj naučiš iz tega, potem si vedno na koncu dneva zmagovalec.

Še veliko se moramo naučiti, ampak naša »knjiga« še ni dokončana. Zaključeno je šele eno poglavje. Naslednje poglavje pa pišemo na Danskem. Do takrat še enkrat hvala čisto vsem za pomoč in spodbudo. Vsem, ki nas brezpogojno podpirate in verjamete v nas. Mi vam bomo vrnili in vračamo z borbo ter predanostjo do konca. Jaz osebno sem zelo razočaran, ampak obenem ponosen, da sem lahko trener teh deklet,” je bil zgovoren Sandi Bauer.

FOTO: Boštjan Rous