FOTO: Današnjo noč v Lendavi bili znova na udaru bankomati

Že drugič so v kratkem času v Lendavi udarili roparji bankomatov. Na pohodu so bili današnjo noč, “obdelali” pa so, neuradno, dva bankomata. Najslabše jo je skupil bankomat v Mlinski ulici, ki je pred dvema tednoma že bil tarča nepridipravov.

Že drugič v kratkem času so v Lendavi udarili roparji bankomatov. Če so se 12. maja želeli polastiti denarja le iz bankomata v Mlinski ulici, so današnjo noč izbrali tudi bankomat v Kolodvorski ulici, ki je nameščen na zunanji strani centra Mercator. Na slednjem sicer vidnih poškodb ni, med tem, ko je tisti na Mlinski ulici vidno poškodovan in bo verjetno nekaj dni neoperativen.

Kot kaže, bi po dveh dogodkih morda le lahko sklepali, da gre za organizirano združbo. Spomnimo: 12. maja je bil na udaru tudi bankomat v Martjancih in en izmed bankomatov v Gornji Radgoni. Ali je tudi tokrat bil na udaru še kakšen bankomat v Pomurju, še ni znano, saj čakamo na odgovore iz PU Murska Sobota.

Neuradno naj bi nepridipravi sicer lahko prišli do manjše količine denarja, predvsem pri bankomatu v Mlinski ulici. Tam je varnostna služba že prišla po denar in bankomat izpraznila, najverjetneje za potrebe štetja. Nepridipravi naj bi, prav tako neuradno, delovali s ponarejenimi bančnimi karticami in s kodami pin iz tujine, s pomočjo katerih bankomat sicer denarja ne izda preko reže, temveč ta ostane pripravljen, s poškodbo lopute reže pa nepridipravi željeni denar lahko izvlečejo.

Več bo seveda pokazala podrobna preiskava in podatki iz bank, lastnic bankomatov. Na odgovore iz PU Murska Sobota pa še čakamo …