FOTO: Črenšovski gasilci bogatejši za novo avtocisterno

Črenšovski prostovoljni gasilci so minulo soboto s svečanostjo in kulturnim programom svojemu namenu predali novo avtocisterno AC 24/60. Vozilo je trenutno najsodobnejša avtocisterna v Pomurju.
Cisterna ima rezervoar s 6000 litri vode, visoko tlačno črpalko s pretokom 3.200 l/min, dva navijalna koluta dolžine 60 in 100 m ter opremo: Vodni top, tri dihalne aparate, štiri potopne črpalke, motorno črpalko, izpihovalnik, motorno žago in motorno žago za rezanje pločevine, opremo za reševanje iz globin in višin, nekaj opreme za tehnično reševanje, opremo za nevarne snovi, bencinski agregat, šobe za pranje cest, vitlo in rotogrip, gasilsko lestev in drugo opremo za potrebe dela gasilcev.

Za omenjeno gasilsko cisterno so odšteli 240.900 evrov. 207 tisočakov je prispevala občina Črenšovci, 34 tisočakov pa so zbrali tamkajšnji gasilci sami in sicer na način donacij občanov in podjetij.

Na slovesnosti ob prevzemu novega gasilskega vozila v Prostovoljnem gasilskem društvu Črenšovci je slavnostna govornica bila ministrica za obrambo Andreja Katič, ki je poudarila, da je gasilstvo v Pomurju tako po množičnosti kot tudi po strokovnosti in operativni pripravljenosti zagotovo v vrhu slovenskega gasilstva. Kot izredno pomembno je izpostavila dejstvo, da se je prostovoljno gasilstvo v strokovnem smislu izjemno razvilo in da s svojo visoko stopnjo profesionalnosti, usposobljenosti in pripravljenosti predstavlja trden in nepogrešljiv steber v sistemu varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami. “To je naša velika prednost, ki nam jo priznavajo tudi druge države,” je poudarila ministrica Andreja Katič.

FOTO: S.S.