FOTO: Črenšovci: V romskem naselju odprli novo nogometno igrišče, otvoritveno tekmo odigrali policisti in Romi

Občina Črenšovci je v zadnjem obdobju naredila izjemen napredek na področju razvoja romske skupnosti, tako iz infrastrukturnega, kot tudi iz socialnega vidika. V naselju namreč z letom 2022 redno deluje informacijska točka, ki nudi ustrezno podporo romski skupnosti s poudarkom na otrocih, mladih in ženskah, v minulih dneh pa so krajani dobili tudi novo nogometno igrišče.
V romskem naselju Kamenci je v minulih dneh potekalo odprtje nogometnega igrišča. V kulturnem programu so sodelovali otroci iz romskega naselja in otroci Vrtca Črenšovci.

Županja Vera Markoja je v nagovoru poudarila, da si želi, da se prebivalci naselja vključijo v športne aktivnosti in da ponovno zaživi športno društvo, ki je pred leti že delovalo. Zahvalila se je svetniku Ludviku Horvatu za prizadevanje pri uresničitvi projekta in organizacijo prireditve. Županja se je za dosedanje delo in trud posebej zahvalila Ludviku Levačiču, ki je vsa leta skrbel za urejenost in red v naselju in organiziral številne projekte, ki so Kamencem dali svojo prepoznavnost.

Sledila je nogometna tekma med prebivalci romskega naselja Kamenci in predstavniki Policijske postaje Lendava, nato pa je prisotne zabavala skupina Gitano Band.

FOTO: Foto Gyurica