FOTO: Članice odbojkarskega kluba Lendava po zmagi nad Preboldom na prvo mesto

Po drugem krogu državnega prvenstva je članska ekipa OK Lendava z zmago proti ekipi Uniforest Prebold zabeležila nove tri točke in zaseda prvo mesto na lestvici. Trener Spasoje Todorović: “Tekmo z ekipo Prebolda smo igrali precej odločno in močno. Z odličnimi začetnimi udarci in protinapadi smo pridobili potrebno prednost in do konca tekme uspeli obdržati konstantno igro.” Uniforest Prebold – Murania Lendava 1:3 (14:25,21:25,25:18,12:25).
Mladinke uvrščene v osmino finala

Minulo nedeljo so mladinke OK Lendava na kvalifikacijskem turnirju v domači telovadnici odigrale kar tri tekme in se z dvema zmagama uvrstile v nadaljnje tekmovanje; srečanja osmine finala so na sporedu že 10. novembra 2019. Turnir skupine C so naše mladinke iz Lendave začele z zelo izenačeno tekmo proti Ekipi Nova KBM Branik II in v zadnjem nizu in kar treh zaključnih žogah, žal morale priznati poraz. Zmaga proti ekipi Korvolley Mislinja in bučna podpora s tribun je bila dobra motivacija, ki je ekipi Muranie Lendava dala energijo za ponovno merjenje moči z Mariborčankami; tako so tretji in odločilni niz zaključile kar s petimi točkami prednosti.

Trener Spasoje Todorovič po prvi uvrstitvi mladink na turnirje osmine finala: “Na vseh tekmah je bila odlična energija, ki nas je tudi pripeljala do dveh res fantastičnih zmag. Tekme smo odigrali ekipno, srčno in borbeno. Vesel sem, da nam je na turnirju mladink uspelo doseči zgodovinski rezultat.”

Murania Lendava – Nova KBM Branik II, 1:2 (22:25,25:17, 19:21)
Murania Lendava – Korvolley Mislinja, 2:0 (25:21, 25:14)
Nova KBM Branik II – Murania Lendava, 1:2 (18:25, 25:14, 10:15)

FOTO: Gregor Čiček