FOTO: Člani FD Prekmurje iz Lendave čez vikend gostovali v Izoli

Člani folklornega društva (FD) Prekmurje iz Lendave so se minuli vikend mudili v Izoli. Člani so se namreč odzvali povabilu Centra za kulturo, šport in prireditve Izola. Združili so prijetno s koristnim, zjutraj vadili, preko dneva imeli proste aktivnosti, zvečer pa nastopali ter pripravili celovečerna koncerta v pesmi, glasbi in plesu z naslovom Prekmurski večer.
Nastopali so dvakrat in sicer v Simonovem zalivu in Izoli na letni prireditvi Izolafolk. Predstavili so se s tremi odrskimi postavitvami: “Bog te živi godovnjak,” “Prekmurje pleše in vabi” ter “Ples kuharic.” Za glasbeno spremljavo so skrbeli Smiljan Prendl – harmonika, Andi Sobočan – cimbale in Stanko Lebar – kontrabas, ki so sicer tudi posamezno igrali prekmurske pesmi in ob zaključku programa še pesem in ples z gosti.

Program sta povezovali Tjaša in Teja v slovenskem in italijanskem jeziku ter pozvačin Jože Kleiderman v prekmurskem narečju.

Brez prekmurskih dobrot seveda ni šlo

Po programu so ob glasbi in druženju ponujali prekmurske dobrote (domači kruh z zaseko in ocvirke, perece, potico, retaše, kvašene kumare …) in seveda lendavski špricer. Na prireditveni prostor so se venomer podali v povorki ob obali z glasbo in tako privabili še več gledalcev. Med njimi je bilo tudi veliko Prekmurcev in tudi tujcev, ki so na koncu z veseljem zaplesali z lendavskimi folklorniki.

Srečanje so omogočili Center za kulturo, šport in prireditve Izola, občina Izola ter Javni sklad za kulturne dejavnosti OI Izola in OI Lendava.