FOTO: Ceste v Čentibi že kmalu z novo podobo

Že kmalu bodo ceste v Čentibi, gre za tri odseke, dobile novo podobo, s čimer bo po večini ugodena želja krajanov naselja Čentiba, po obnovitvi cestne infrastrukture. V preteklosti je sicer ta bila jabolko spora med Občino in krajevno skupnostjo, en izmed bivših predsednikov pa je zaradi tega celo odstopil.
Cestna infrastruktura v Čentibi je že več let klicala po prenovi, še najbolj pa del na griču Madžardiak. Občina Lendava je naposled le utišala večletne prošnje krajanov Čentibe, ki so nujnost obnovitvenih del na cestni infrastrukturi že velikokrat poudarjali, cestna infrastruktura pa je že dlje časa bila jabolko spora na relaciji krajevna skupnost – Občina, zaradi cest pa je odstopil tudi bivši predsednik krajevne skupnosti, ter še nekaj članov. Čentibčani bodo tako že kmalu lahko vozili po novem asfaltu, slednjega pa se bodo razveselili tudi lastniki vikendic in vinskih kleti na griču Madžardiak. Tam je stanje ceste bilo katastrofalno.

Javno naročilo je predvidevalo rekonstrukcijo naslednjih treh cestnih odsekov: Odsek A1 – LK 207031 (Glavna ulica od šole do križišča s cesto za Madžardiák) v dolžini 400 metrov, odsek A2 – LK 207031 (Glavna ulica od križišča s cesto za Madžardiák do trgovine) v dolžini 400 metrov in odsek B – LK 207041 (Madžardiák) v dolžini 420 metrov. Pri rekonstrukciji zadnjega omenjenega odseka bo zgrajen manjkajoči odsek fekalne kanalizacije (podaljšek priključka). Ta je sedaj zgrajen do hišne številke 24, in bo podaljšan do križišča (torej bo podaljšan za dobrih 125 metrov).