FOTO: Čentibski gasilci opravili redni letni občni zbor

Včerajšnji pozni popoldan se je v dvorani vaškega doma v Čentibi odvil redni letni občni zbor prostovoljnega gasilskega društva Čentiba. Poslovanje slednjega je bilo v minulem letu zadovoljivo, nepravilnosti pa ni bilo ugotovljenih.
Prostovoljni gasilci v Čentibi so včerajšnji pozni pozni popoldan opravili 94. redno letno skupščino društva. Ta se je odvila v dvorani vaškega doma v Čentibi, občnemu zboru pa so, poleg gostov iz sosednjih gasilskih društev, prisostvovali še gosti s sosednje madžarske.

Na včerajšnjem občnem zboru so prisotne seznanili z zamenjavo gasilskih uniform, ki več niso ustrezale tipizaciji Gasilske zveze Slovenije. Društvo se je udeležilo nekaj občnih zborov na sosednjem Madžarskem ter se udeležili gasilske parade na kongresu Gasilske zveze Slovenije na Ptuju kjer so sodelovali trije gasilci iz Prostovoljnega gasilskega društva Čentiba.

V vlogi redarjev je tamkajšnje gasilsko društvo sodelovalo na minuli etapski kolesarski dirki po Sloveniji, poleg tega pa so se udeležili občinskega tekmovanja ter obletnice gasilskega društva v Dolgi vasi. Poleg vseh ostalih udejstvovanj so se odzvali klicu na pomoč 10. novembra, ko so prejeli prijavo o travniškem požaru in hkrati decembra rešili situacijo z izlitjem kurilnega olja v obcestni jarek.

Minulega decembra so čentibski gasilci kupili tudi muljno črpalko, s strani Požarnega sklada Občine Lendava pa so prejeli agregat za elektriko. V načrtu imajo dokončno ureditev okolice gasilskega doma, izobraževanje članov, nabava vozila z vodo, gradnjo garaže, nabavo opreme, šotora, gasilskih miz in klopi, …