FOTO: Čarobni prazniki štirih dežel na stolpu Vinarium

Včeraj popoldan je v kupoli razglednega stolpa Vinarium potekalo odprtje razstave Čarobni prazniki štirih dežel. Razstava bo na ogled ves december, na njej pa svoje izdelke s praznično tematiko predstavljajo domači ter razstavljavci iz sosednjih dežel Madžarske, Hrvaške in Avstrije.
Praznični čas je čas, ko smo polni lepih želja in obetov za prihodnost, december je mesec luči in praznovanj. Je mesec nasmejanih in srečnih obrazov. Prazniki obenem simbolizirajo iztek starega in prehod v novo leto, polno dobrih želja in misli. Praznična tematika je rdeča nit tokratne ljubiteljske razstave, ki na stolpu poteka že drugo leto zapored in kjer je poleg darilc, venčkov, prtičkov, okraskov najti tudi darilne škatle in lončene izdelke, izdelke iz blaga ter ličja.

Razstava, ki so se ji prijazno odzvali domači in tuji razstavljavci ter posamezniki in rokodelski umetniki iz različnih krajev in dežel, bo na ogled ves december kot del programa Advent v Lendavi, vse do sredine januarja 2020. Obenem je to še ena v nizu razstav, ki letno potekajo na stolpu ter sledijo sloganu pogleda v štiri dežele.

Stolp Vinarium, ki je pred kratkim praznoval četrto obletnico delovanja, je sicer tudi skozi celo leto središče pestrega dogajanja, poleg tradicionalne razstave z velikonočnimi pirhi se tukaj odvijajo tudi različni dogodki, kot so, denimo, prvomajsko praznovanje, kulinarični dogodki in martinovanje ter različni priložnostni dogodki.

Razstavljalci:

Loreta Solarič (Dobrovnik), Mentes Szilvia (Lenti – Madžarska), Zveza kulturnih društev Lendava, Pletivo Monny (Čakovec – Hrvaška), Natalija Vugrinec (Mursko Središće – Hrvaška), Društvo žena (Mursko Središće – Hrvaška), VDC Murska Sobota, Društvo Pomelaj (Lendava), Ivona Maslak Grah Vona.design (Murska Sobota), Klara Šmit (Trimlini), Društvo upokojencev Lendava, Darilnica Ahaj Lendava, TENNakiT Tadeja Denša (Mala Polana), Pannart Timea Vida (Dobrovnik), Medobčinsko društvo invalidov Lendava, Christine und Franz Puntigam (Klöchberg – Avstrija), Christine Sundl (Lichtenberg – Avstrija), Heribert Resch (Bad Radkersburg – Avstrija), Eva in Irena Tivadar (Kamovci).