FOTO: Brezovica: Madžarskega tovornjakarja zavedel GPS, težko vozilo se je pogreznilo in predrlo rezervoar z gorivom

Gasilski poklicne industrijske enote Nafte Lendava in policisti so imeli v noči iz srede na četrtek v Brezovici pri Veliki Polani kar nekaj dela s tovornjakom iz sosednje Madžarske. Voznika je namreč zavedla navigacijska naprava in takrat se je začelo …
Voznik velikega in težkega tovornjaka, ki je iz Madžarske v Slovenijo prevažal okrog 20 ton tovora, je obtičal na enem izmed križišč pri naselju Brezovica, v občini Velika Polana. Voznik naj bi, neuradno, krivdo pripisal navigacijski napravi. To je seveda še ena v vrsti zgodb, ko nič hudega sluteči vozniki tovornih vozil slepo verjamejo navigacijskim napravam, morda tudi naloženim zastarelim zemljevidom navigacijskih naprav.

Dogodek se je pripetil v noči iz srede na četrtek, nekaj minut čez drugo uro zjutraj. Ker je omenjeno križišče v naselju Brezovica preozko za tako velika tovorna vozila, voznik pa je po tavanju želel zaviti levo, je z zadnjimi levimi kolesi zapeljal na bankino, ki se je pod veliko težo vdrla. Kolesa so se pogreznila, tovorni del se je nagnil, pri čemer se je predrl rezervoar dizelskega goriva. Posredovali so gasilci poklicne enote Nafta Lendava, ki so s pivniki in vpojnim sredstvom gorivo odstranili in preostanek iz rezervoarja izčrpali.

Kako so naposled premaknili tovornjak ni znano, neuradno pa naj bi ga premestili z avtodvigalom enega izmed pomurskih gradbenih podjetij.

FOTO: PIGE Nafta Lendava