FOTO: Brez zadetkov pod lendavskimi goricami

V devetem krogu druge državne lige sta na nogometnem stadionu v Lendavi svoje moči pred okrog 350 gledalci merili ekipi domače Nafte 1903 in gosti iz Brežic. Kljub neštetim priložnostim Nafti 1903 ni uspelo osvojiti novih treh točk. Ekipi sta se namreč razšli z rezultatom 0:0.
Zadnji septembrski konec tedna je postregel s tekmami devetega kroga 2. SNL, ki so ga z mestnim derbijem v Športnem parku Ilirija odprli nogometaši Ilirije in Brava, v športnem parku v Lendavi pa sta se udarili Nafta 1903 in Brežice. Glavni sodnik Marko Lackovič je imel kar nekaj dela zaradi grobe igre predvsem gostujoče ekipe, ta je v celotnem srečanju prejela kar sedem rumenih kartonov, Nafta 1903 le dva. Domača ekipa pa, kljub nešteto priložnostim, ni uspela premagati vratarja gostov, Matka Kramerja.

Ekipi sta srečanje pričeli umirjeno, a sta hitro pričeli z dvigovanjem tempa. Igralci so se pošteno razigrali šele v drugi polovici prvega polčasa, v splošnem pa sta ekipi v prvem polčasu pokazali tudi boljšo igro, kot v nadaljevanju, v drugem polčasu. Pobudo za žogo je ves čas srečanja imela domača ekipa, ta se je tudi uspešno zoperstavljala napadom gostov, a sama zaradi slabše realizacije v zadnjih metrih pred mrežo ni uspela doseči pomembnega zadetka.

Najbližje zadetku so modro-beli bili v zadnjih desetih minutah srečanja, ko so poizkušali večkrat, a je na pravem mestu venomer stal vratar gostov. Še najbližje zadetku so domači bili v zadnji minuti sodnikovega podaljška, v 93. minuti, ko je zaradi zbirke rumenih kartonov iz igre bil izključen gostujoči igralec Edi Horvat. Tudi ta minuta za modro-bele ni bila pretirano uspešna, saj žoga ni in ni hotela v mrežo, pa čeprav so domači večkrat poizkušali predvsem iz kota.

Nafta 1903 – Brežice Terme Čatež 0:0