FOTO: Bogat program letošnjega Jakobovega sejma v Dobrovniku

V Dobrovniku se je včerajšnjo nedeljo dopoldan odvil Jakobov sejem, ki je letošnje leto bil še posebno bogat s programom. Blagoslovili so na novo urejeno okolico župnijske cerkve ter urejene zgornje prostore Jakobovega doma, sejma rokodelstva in domače obrti seveda niso pogrešali.
Minulo nedeljo so v Dobrovniku obeležili praznik tamkajšnjega župnijskega zavetnika, sv. Jakoba. Tudi v letošnjem letu so ga obhajali v nekoliko čudnih časih – zaznamovanih s koronavirusom. V tem letu v dobrovniški župniji obhajajo 10. obletnico posvetitve novega daritvenega oltarja in drugih obnovitvenih del v župnijski cerkvi. Obletnica med drugim sovpada z obhajanjem zlate maše tamkajšnjega nekdanjega župnika.

Včeraj so tako blagoslovili urejeno okolico župnijske cerkve in posebno spominsko tablo, poleg tega pa so imeli še en razlog za veselje. Uspelo jim je nemreč urediti tudi zgornje prostore Jakobovega doma, ki so ga prav tako slovesno blagoslovili in ga predali svojemu namenu. Vsemu temu praznovanju so dali poseben pečat s sejmom rokodelstva in domače obrti. Pred tem se je v župnijski cerkvi odvila slovesna sveta maša v slovenskem jeziku, ki jo je daroval msgr. dr. Peter Štumpf, murskosoboški škof, sveto mašo v madžarskem jeziku pa je daroval msgr. Franc Režonja, zlatomašnik in nekdanji dobrovniški župnik.