FOTO: Beltinci: Razglasili najboljše športnice in športnike

V dvorani beltinskega gradu se je včeraj odvijala prireditev Naj športnik občine Beltinci. Na prireditvi so razglasili najboljše športnike in športnice občine Beltinci za leto 2018 ter jim podelili priznanja.
Kot sta v svojima nagovoroma poudarila župan Marko Virag in predsednik Športne zveze Beltinci Andrej Pozderec, ki sta tudi podelila priznanja, je vsako leto več predlaganih športnic in športnikov, ki dosegajo odlične dosežke v različnih starostnih kategorijah. Najboljša športnica je postala karateistka Fiona Zečiri iz Beltincev. Karate trenira 13 le, ima črni pas in je reprezentantka Slovenije. Druga je odbojkarica Sara Sakovič iz Beltincev, ki že drugo leto igra pri ekipi ŽOK Ptuj. Tretje mesto pa je pripadlo judoistki Kaji Baler iz Bratoncev ki je lani bila državna podprvakinja v kategoriji mlajših kadetinj do 52 kg.

Najboljši športnik je postal igralec pikada Sašo Vütek iz Beltincev. V mladinski kategoriji do 21 let je postal evropski prvak, državni prvak tako posamezno, kot ekipno. Osvojil je še enkrat 2. in dvakrat 3. mesto na državnih prvenstvih. Postal je državni prvak v klasičnem pikadu ter se uvrstil v državno reprezentanco. Trenutno tekmuje za ekipo večkratnih evropskih prvakov Top-Gun iz Grlave. Drugi je strelec Mitja Černi iz Gančanov. Černi se po svojih dosežkih uvršča v sam vrh športnega strelstva v Sloveniji in je poleg drugih članov SD Gančani zaslužen za odlične ekipne uvrstitve v minulem letu. Tretji najboljši športnik je postal David Novak iz Lipe. Uspešno obiskuje 2. letnik športne Gimnazije MS, kjer se udejstvuje tudi vseh športnih aktivnostih in tekmovanj v sklopu šole, kjer je tekmoval v odbojki in košarki. Intenzivno je bil aktiven pri klubski odbojki. S člansko ekipo Panvite Pomgrada je podpisal prvo štipendijsko-profesionalno pogodbo.

Najboljša ženska ekipa občine Beltinci je Ženski nogometni klub Pomurje Beltinci, z najboljšimi rezultati pa se je v preteklem letu izkazalo Nogometno društvo Beltinci. Drugo mesto si je kot kolektiv prislužil Hokejski klub Lipovci, tretje mesto pa si je z dobrimi uvrstitvami na državni in regijski ravni prislužilo Strelsko društvo Gančani. Najprespektivnejši športniki so postali judoist Tilen Forjan iz Ižakovcev, hokejist Alen Maučec iz Lipvcev in judoist Gabriel Lipič iz Beltincev. Za najbolj perspektivno športnico je bila razglašena Hana Škafar iz Ižakovcev. Posebno priznanje za dobro sodelovanje na področju športa sta prejeli Osnovna šola Beltinci in Vrtec Beltinci.

FOTO: Boštjan Rous