FOTO: Bar Kvatro Gal iz Doline zmagovalci lendavske pikado lige

20. novembra lani se je po gostilnah v Lendavi in okolici začela lendavska pikado liga. V letošnji tekmovalni sezoni je sodelovalo osem gostiln, včeraj pa je bil odigran zadnji krog te lige. Dolinčani, ki so zmagovalci lige postali že v predzadnjem krogu, so v tokratnem srečanju premagali ekipo bara Retro Cafe in tako naslov še potrdili.
V tekmovanju, ki je letos imelo 14. krogov, je sodelovalo skupno 72 igralcev in osem gostiln. Finalno srečanje je bilo odigrano že predzadnji krog, ko so slast zmage že pred zadnjim krogom okusili Dolinčani, natančneje bar Kvatro Gal, včerajšnji zadnji krog pa je bil zanje zgolj formalnost. Zmagovalna ekipa bo prejela nagrado s sklada in pokale, dolžna pa bo med drugim organizirati zaključni turnir v pikadu, kjer bodo svoje moči merili prav vsi igralci aktualne lige. Ta se bo odvil 10. marca v dvorani vaškega doma v Dolini.

Pravi derbi se je odvijal v Pincah. V tekmi za tretje mesto sta svoje moči merila West Pince in bar Matko iz Kapce. Kapčani so z 10:6 ugnali domačine in s tem postali tretji, drugo mesto pa je, po seštevku in zmagi nad Gaberčani (Boom bar) šlo v Petišovce. West Pince je tako pristal na četrtem mestu, Boom bar na petem, šesta je lendavska Mansarda, sedmi Retro Cafe, ki je izgubil proti prvakom, na osmem mestu pa se nahaja druga ekipa bara Kvatro Gal.

V igri vzdržljivosti, koncentracije, zbranosti in natančnosti je, kot smo že omenili, tekmovalo osem gostinskih lokalov. To so: Bar Matko (Kapca), Kvatro Gal (Dolina), bar West (Pince), Mansarda (Lendava), Booom Bar (Gaberje), bar Lero (Petišovci), Kvatro Gal II (Dolina) in bar Retro (Lendava). Med igralci so tudi letos nastopile tri igralke: Klavdija Matko in Sendi Gal ki sta igrali za bar West in Renata Horvat, ki je igrala za ekipo Kvatro Gal II.

Večina igralcev je seveda amaterjev. Liga ni profesionalna, igralci pa med seboj tekmujejo zaradi druženja in deloma tudi zaradi tekmovalnosti. Nekateri so seveda v omenjeni igri bolj vešči, drugi spet nekoliko manj, a ravno to je čar lige, ki postane zanimiva že po nekaj odigranih krogih. Rezultate je bilo moč spremljati na našem spletnem portalu, pod zavihkom Pikado liga, za objavljanje rezultatov pa je skrbel organizator.