FOTO: Avstrijski župani za zadetek boljši od slovenskih

Včeraj pozno popoldne se je v lendavskem športnem parku odvijalo zanimivo srečanje, županov slovenskih in avstrijskih občin. Organizator srečanja je bil podžupan občine Lendava, Stanislav Gjerkeš.

Včerajšnji pozni popoldan je bil kot nalašč za nogomet. Pa ne kakršen koli, temveč županski oz. podžupanski. Na lendavski nogometni zelenici sta svoje moči merili ekipi slovenskih in avstrijskih županov, zmago pa so zgolj za gol razlike dobili avstrijski župani. Ti so slovensko mrežo zatresli trikrat, med tem, ko so slovenski župani Avstrijcem to storili zgolj dvakrat.

Prepričljiveje so srečanje začeli župani iz Avstrije, ki so že od prve minute precej pritiskali na slovenska vrata. Nevarno so zapretili že v prvih nekaj minutah, a se iz tega ni izcimilo nič konkretnega. Pritisk se je Avstrijcem v sredini prvega polčasa obrestoval (posamezen polčas je trajal 35 minut), ko je v 19. minuti za 0:1 zadel Gerald Handig, župan občine Edelstal in s tem tudi postavil končni rezultat prvega polčasa.

V drugem polčasu so se igralci šele do dobra ogreli, ko je v 39. minuti za 0:2 zadel Rainer Porics, župan občine Siegendorf. Slovenski župani našim severnim sosedom nikakor niso mogli priti do živega, a se je čez dobrih dvanajst minut sreča nasmehnila tudi domačim. Za 1:2 je zadel Janko Kapušar, župan občine Šmartno ob Paki. S tem zadetkom se je morala v taboru domačih nekolikom dvignila, kar je bilo na igrišču tudi moč opaziti.

Avstrijska enajsterica županov seveda domačim ni ostala dolžna, saj je že tri minute po zadetku Kapušarja padel nov zadetek in sicer v mrežo domačih. Na rezultat 1:3 je zvišal Bernahard Deutch, župan občine Strem. Ko je že vse kazalo da rešitve več ni, slovenski župani pa se po zadetku za 1:3 nikakor niso mogli vrniti v ritem, je na 2:3 rezultat popravil Peter Misja, župan občine Podčetrtek in s tem postavil tudi končni rezultat srečanja.

Župani SLO – Župani AUT 3:2 (0:1)

0:1 št.10 Gerald Handig – 19min
0:2 št.17 Rainer Porics – 39min
1:2 št.19 Kapušar Janko – 51min
1:3 št.13 Bernahard Deutch – 53min
2:3 št.5   Peter Misja – 64min