FOTO: 40 m2 pločevinaste strehe na Glavni ulici veter dvignil in premaknil čez glavno cesto v sosednjo stavbo

Včeraj pozno zvečer so se po vročem in soparnem vremenu nad pokrajino ob Muri razbesnele nevihte, ki so gasilcem in delavcem Elektra povzročile ne malo dela. Na delu so bili gasilci praktično po celotni občini. V Lendavi na Glavni ulici je veter dvignil streho slaščičarne, površine okrog 40 m2 in jo zalučal čez cesto v sosednjo stavbo, na parkirišču pred hotelom Elizabeta pa je veter poškodoval hiške, eno tudi povsem uničil.
Gasilci so včerajšnji večer zaradi nevihte, ki se je po poti čez vso Slovenijo razbesnela tudi na Pomurjem, imeli polne roke dela. Po večini je šlo za podrta drevesa in prekrivanje streh, saj so sunki vetra dosegali neobičajno visoke hitrosti in rušili vse, kar ni bilo dobro pritrjeno. V Lendavi je sicer med dežjem bilo moč videti nekaj zrn sodre, veter pa je na Glavni ulici iz objekta dvignil okrog 40 kvadratnih metrov velik kos pločevinaste strehe in jo zalučal čez cesto v bližnjo stavbo. K sreči na ulici v tem vetru ljudi ni bilo.

– Nekaj po 20.00 je močno neurje zajelo naselje Čentiba. Močan veter je podrl več dreves in električnih drogov. Gasilci PGD Čentiba so odstranili podrto drevje in pomagali delavcem elektro službe pri sanaciji.

– Okoli 20.15 je močan veter podrl več dreves čez cesto v naselju Dolina. Podrto drevje so odstranili gasilci PGD Dolina pri Lendavi.

– Okoli 20.15 je močan veter podrl več dreves in odkril strehe v naselju Dolga vas. Gasilci PGD Dolga vas so odstranili drevje in pomagali pri pokrivanju streh.

– Okoli 20.15 je močan veter podrl več dreves v naselju Hotiza. Podrto drevje so odstranili gasilci PGD Hotiza.

Fotografija: Kevin Režonja