FOTO: 20. veteransko gasilsko tekmovanje GZ Lendava v Čentibi

Danes, od dopoldanskih ur naprej, se je v Čentibi pred tamkajšnjim gasilskim domom odvijalo 20. veteransko gasilsko tekmovanje Gasilske zveze (GZ) Lendava. Tekmovanja se je udeležilo 10 veteranskih gasilskih ekip iz območja GZ Lendava ter tudi od drugod.
Danes, od dopoldanskih ur naprej, se je na dvorišču pred gasilskim domom v Čentibi odvijalo 20. veteransko gasilsko tekmovanje GZ Lendava. Tekmovanja se je udeležilo 10 ekip in sicer iz PGD Dolina, Kobilje, Lendava, Čentiba, Odranci, Radmožanci, Golavabuka, Jarše – Rodica, Homec in Csömödér (HU). Med drugim so se tekmovanja kot gosti udeležili tudi predstavniki gasilske zveze iz Domžal in Koprivnice (HR), poslanec v Državnem zboru Janez Magyar ter predstavnik madžarske skupnosti Tomi Horvat.

Veterani so se na tekmovanju pomerili v treh izzivih in sicer v črpanju vode s starinsko brizgo, v izzivu raznoternosti ter na koncu v šaljivi igri. Prvo mesto je dosegla ekipa PGD Jarše – Rodica, drugo mesto PGD Golavabuka ter tretje mesto PGD Kobilje. Prehodni pokal je letos iz rok PGD Golavabuka prešel v roke PGD Jarše – Rodica. Pri tem je vredno omeniti še, da se je tekmovanja udeležil tudi najstarejši gasilec v GZ Lendava, član PGD Lendava, Karel Lebar.