FOTO: “1081 podpisov fašizma”

V Lendavi so se v minulih prazničnih dneh pojavili listi z napisi, ki so kot je moč razbrati, uperjeni proti peticiji in proti podpisnikom peticije, s katero 1081 podpisnikov zahteva odstranitev migrantskega namestitvenega centra na Industrijski ulici.

V minulih prazničnih dneh so se v Lendavi, natančneje na trgu Zale Görgya in v mestnem parku, pa domnevno tudi v Mlinski ulici, pojavili napisi na belih listih formata A4, s katerimi neznane osebe obračunavajo s peticijo za odstranitev migrantskega namestitvenega centra in s podpisniki slednje. En izmed napisov je med drugim zalepljen tudi na fasado Sinagoge, ki je sicer spomenik lokalnega pomena.

Neuradno smo sicer izvedeli, da naj bi te papirje lepili dve punci, domnevno mladoletnici. “Včerajšnje anonimno plakatiranje z neprimerno in neoukusno vsebino, s katero so povzročitelji poskušali to predstavljati, nikakor ne sodi v naše okolje. Če pa nekdo meni tako, kot je napisano na plakatih, bi bilo korektno, da stopi iz anonimnosti in svoje stališče zagovarja,” je povedal Jože Cofek, pobudnik minule peticije. Listov sicer danes dopoldne več ni bilo moč videti.00.jpg01.jpg02.jpg03.jpg04.jpg05.jpg

 • Turist

  1081 sramote občanov.

 • Slo-vo

  Se strinjam s turistom. Za tiste, ki pravijo, da to ni pravi način, lahko rečem le, da res ni.
  Pa vendar, zdaj se vsaj ve, kdo kaj je. Tako, si lahko vsak preizvpraša svojo vest!

 • kolesar

  Prav tipček, ki za boj proti županu uporablja anonimnost bo solil pamet o tem?? Spomnimo se kako so določeni podpisi bili zbrani. S silo… gnjavatorstvom. Zakaj pa bi sploh ti dve punci stopili iz anonimnosti? Da boš še njim pošiljal anonimke?

 • Sašo

  1081 glasov ponosa..ravno zagovorniki migrantov, ki so na nivoju srednjega veka, najbolj pogosto razmišljajo o rasizmu, vsak drugače misleči je zanje rasist, slab proti argument .
  Ljudje pač iščejo pozornost, nesrečni, nezadovoljni, se postavljajo v ospredje mnenju večine . To je osebni boj, sovraštvo do okolja v katerem bivajo, do svoje družine in ta ZA migrante ni Za, ampak je bolj PROTI, proti vsemu kar predstavlja lasten neuspeh, za katerega krivijo družbo, družino . Na nivoju najstnikov, ni kaj . Biti proti ne pomeni biti rasist, četudi se tako trudite to tako prikazat, puhli argument, ko biti ZA, ne pomeni da ste dobri ljudje,. ste zgolj plehki provokatorji, ki bi dušo hudiču poslali, za zdravljenje kompleksov .
  Največja ironija pa je ta, da so vsi humani ljubitelji migrantov muslimanske veroizpovedi, dejansko “ateisti” , ki bijejo svoj boj proti katolikom, hkrati pa večina njih krščenih,se motim ? Niti ne..ker pravi ateist je itak proti vsem oblikam ver in si poleg že domačih vernikov, niti slučajno ne želi videti še verskih ekstremistov z orienta . Shizofreno .

  • shizzo

   Shizofreno je tvoj pisanje, brez repa in glave…

   • Šisa

    Ne seri, z enim napisanim stavkom, si povedal vse o tvojih sposobnosti komentiranja. Odgovori človeku z tvojimi argumenti, če jih imaš, v kar močno dvomim. Pa oprosti za besedici “ne seri”, uporabljam jih samo za take bizgece, kot si ti.

    • shizzo

     Z enim stavkom sem povedal več kot ti z petimi…

     • Šisa

      Saj bo…)) še eno tabletko, pa bo! Ne obupat, vidiš, da pomaga..))) Pa očala ti naj mamica natakne na nosek, ker si videl v mojem prejšnjem postu 5 stavkov..hehehee..

   • Hadik

    Se ti ne zdi, da je Sašotov komentar zate malo preveč zahteven..vzami tabletko, da ti zbistri um, morda pa boš celo dojel smisel zgoraj omenjenega posta, v skrajnem primeru, pa ti lahko namesto tebe kdo napiše ustrezen komentar, samo potrudi se, saj bo šlo, ne obupat.

    • shizzo

     Razumem zgornji komentar, sicer pa ni kaj razumeti, je neko psevdo psihološko profiliranje kao zagovornikov migrantov, nakladanje v glavnem. Nisem “zagovornik migrantov”, bi raje da migrantov ne bi bilo. Nisem pa nasprotnik sprejemnega centra v Lendavi, ker še pametnega argumenta proti nisem slišal.