FOTO: 10 zadetkov na nogometnem igrišču v Dolini

Današnji dopoldan je v Dolini bil nogometno obarvan. V derbiju 5. kroga 2. MNL Lendava sta svoje moči na dolinskem nogometnem igrišču merili ekipi Doline in Graničarja iz Pince-Marofa. Gostujoča ekipa je bila tokrat prepričljivejša, saj je domače ugnala z rezultatom 8:2.
Okrog 80 gledalcev je danes med deseto in dvanajsto uro na nogometnem igrišču v Dolini spremljalo derbi sosedov. Ekipa Graničarja se je tokrat podala le streljaj stran od svojega nogometnega hrama in sicer v Dolino. Tam so se dodobra znesli nad domačo enajsterico, saj so jim kar osemkrat zatresli mrežo, kar petkrat v prvem polčasu, med tem, ko so sami prejeli zgolj dva zadetka.

Golijada se je v Dolini pričela v 8. minuti. Najprej je Somi uspešno izvedel strel iz enajstih metrov in že čez tri minute je nov strel iz bele točke pripadel gostujočemu igralcu Vargi. Po štirih minutah igre je razpoloženi Somi bil znova v centru pozornosti, saj je v 15. minuti goste popeljal v vodstvo z 1:2. Že tretja zaporedna enajstmetrovka je znova pripadla Somiju, ki pa ni imel posebno težkega dela in rezultat povišal na 1:3.

Čez štiri minute je na svoj račun prišel Klajderman, ki je zadel za 1:4, čez sedem minut pa je sledilo višanje rezultata na 1:5. Tokrat je svoje delo uspešno opravil Licardo. Tako je do konca polčasa tudi ostalo, 1:5 pa je bil rezultat prvega dela.

V drugem polčasu se je srečanje nadaljevalo v borbenem duhu. Napadi so se okrepili, a so pri realizaciji tudi v drugem polčasu bili boljši gostujoči igralci. V 52. minuti je rezultat na 1:6 znova povišal Klajderman, 65. minuta pa je bila uspešna za Korena, ki je mrežo domače ekipe zatresel še sedmič. Do 80. minute se je borbena in rahlo groba igra odvijala na obeh straneh, glavni sodnik Mertik pa je kar nekajkrat bil primoran zapiskati. Naslednji, ki je poskrbel za tresenje mreže domačih je bil znova Somi, najuspešnejši igralec srečanja pa je rezultat popravil na 1:8.

Minuto za tem so domači vrnili napad, Kasaš pa je bil tisti, ki je postavil končni rezultat, in sicer 2:8.

Rezultat: 2 : 8 (1 : 5)
Gledalcev: 80
Gl. sodnik: Mertik Bojan (Odranci)
1. pomočnik: Berki Robert (Lendava)
2. pomočnik: Černela Kristijan (Lendava)